ANTAKYALI ÜRETİCİLER İSTANBUL'DA AĞIRLANDI
Türkiye'nin ilk gastronomi festivali Restoran Haftası, 12'inci kez gastronomi tutkunlarını bir araya getirdi. Bu yılki festivalde, üretim yerleri depremde yıkılan Antakyalı üreticilerin ürünleri İstanbul Dekk'te ziyaretçilerle buluştu. Antakya'dan dört restoranda 9 Haziran'a kadar belirlenen noktalarda menülerini lezzet tutkunları için hazırlayacak

Çağlar ÇAĞATAY
Türkiye’nin ilk gastronomi festivali Restoran Haftası, Hellmann’s ana sponsorluğunda Dude Table tarafından 12. kez düzenleniyor. Etkinlik 25 Haziran’a kadar İstanbul başta olmak üzere İzmir ve Ankara’da gerçekleştiriliyor. Bu yıl, ‘Paylaşacak Çok Şey Var’ sloganıyla yapılan festival kapsamında Güvenilir Ürün Platformu desteği ile deprem bölgesinde üretimhaneleri yıkılan kooperatif ve üretici birliklerinin ürünleri de ziyaretçilerle buluştu. Antakyalı üreticilerden tedarik edilen yöresel ürünler geçtiğimiz hafta sonu İstanbul Dekk’teki Güvenilir Ürün Platformu standında satışa sunuldu. Zahter, kömbe, kahke, kabak tatlısı gibi 40’a yakın ürünün satışıyla bölgeye önemli destek sağlandı. Deprem bölgesindeki yeme -içme sektörünün yeniden ayağa kalkabilmesi için davet edilen restoranların arasında; Salah Kebap, Humusçu Nedim Usta, Çınaraltı Künefe Yusuf Usta ve Ayda İçli Köfte yer aldı.
Pop Up restoran olarak lezzetlerini sunacaklar
Hafta kapsamında deprem bölgesindeki yeme içme sektörünün ayağa kalkmasını desteklemek amacıyla Antakya’dan 4 restoran, Pop Up restoran olarak İstanbul’da ağırlanmaya da devam ediyor. Bölge mutfağının yöresel lezzetlerini hazırlayan restoranlar, Dekk’teki etkinliğin ardından 9 Haziran’a kadar belirlenen noktalarda menülerini hazırlayacak. Zırh Kebabı ve mezeleriyle Salah Kebap, Beeves Grill & Brasserie’nin Ataşehir şubesinde; Humusçu Nedim Usta, Banko Burger’in Erenköy şubesinde; Çınaraltı Künefe Yusuf Usta, Alaf Kuruçeşme’de ve Ayda İçli Köfte ise Snob Street Food Bağdat Caddesi şubesinde lezzetlerini Restoran Haftası misafirlerine sunacak.