Dolar $
33.54
%-0.08 -0.02
Euro €
36.63
%0.07 0.02
Sterlin £
42.87
%0.12 0.05
Çeyrek Altın
4319.31
%0.64 27.33
SON DAKİKA
Çevre ve Doğa Pazartesi 12 Ağustos 2024 14:01

ANKARA KALKINMA AJANSI YEŞİL DÖNÜŞÜMÜ DESTEKLEYECEK

Ankara Kalkınma Ajansı "Yeşil Yaka Programı" ile sürdürülebilirlik, çevre ve enerji alanlarında çalışanlar ile mühendislik bölümünden mezun gençlere yeşil dönüşüm konularında eğitim verilmesini sağlayacak.

Ankara Kalkınma Ajansı yeşil dönüşümü destekleyecek

Ajanstan yapılan açıklamaya göre, programla yeşil dönüşüm adaptasyon sürecinin desteklenmesi ve Ankara'nın rekabet edebilirliğinin artırılması amaçlanıyor.

Program kapsamında ücretsiz verilecek eğitimlerle katılımcıların yeşil dönüşüm konusunda bilgi sahibi olmaları hedefleniyor.

- Eğitimler 5 Eylül-18 Ekim döneminde yüz yüze verilecek

Ajansın konferans salonunda yüz yüze gerçekleştirilecek eğitimlerde katılımcılara, sürdürülebilirliğin kurumsal düzeyde nasıl uygulanabileceği, temel su ve karbon ayak izi hesaplama yöntemleri ve enerji yönetimi sistemleri gibi birçok konuda bilgi aktarılacak.

Kurumlarda sürdürülebilirlik, enerji, çevre, kalite ve yönetim sistemleri konularında çalışanlar ya da bu alanlarda kendini geliştirmek isteyen profesyoneller ile üniversitelerin mühendislik ve kimya bölümlerinden mezun işsiz gençlerin katılabileceği eğitim programı 5 Eylül-18 Ekim döneminde 09.30-17.00 saatlerinde gerçekleştirilecek.

- Başvuruda öncelik kadınların

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğünün kalkınma ajansları için bu yılın teması olarak belirlediği "Kadın Girişimciliği, Kadın İstihdamı" kapsamında başvuru yapacak kadınlar ile Ankara'da sınırda karbon düzenlemesi mekanizmasından etkilenecek sektörlerde faaliyet gösteren ve ihracat yapan firmalarda çalışanlara başvuruda öncelik verilecek.

Katılımcılar, Türk Standardları Enstitüsü Global AŞ tarafından verilecek eğitimlere, 23 Ağustos saat 12.00'ye kadar Ankara Kalkınma Ajansının internet sitesindeki (https://ankaraka.org.tr/) formu doldurarak başvuru yapabilecek.

Katılımın 30 kişiyle sınırlı olduğu eğitime alınacaklara 29 Ağustos'a kadar e-posta veya telefon yoluyla bilgi verilecek.

ABONE OL
Hepsiburada web  300x250