Dolar $
32.95
%0.01 0
Euro €
35.33
%-0.04 -0.01
Sterlin £
41.84
%-0.15 -0.06
Çeyrek Altın
4027.01
%0.03 1.29
SON DAKİKA
Ayşe KIRCA | Yerel Yönetimler Cuma 14 Haziran 2024 15:50

ANADOLU MOTİFLERİ SERGİSİ RAMİ KÜTÜPHANESİ'NDE SERGİLENİYOR

Bağcılar Belediyesi, Rami Kütüphanesi'nde "Anadolu Motifleri" sergisi düzenliyor.

Anadolu Motifleri sergisi Rami Kütüphanesi'nde sergileniyor

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, düzenlenen Anadolu Motifleri sergisinde Anadolu medeniyetlerinin bir göstergesi olduğunu dile getirerek kursiyerlere şükranlarını iletti.

Bağcılar Belediyesi olarak Anadolu ruhunu, kültürünü, geleneklerini yaşatan öncü belediyelerden bir tanesi olduğunu belirten Özdemir, "İlçemizde belirli memleketlerimizin belirli bölgelerimizin hem ürünlerin hem konakların yer aldığı  önemli nostaljik bahçelerimiz söz konusu. Fazlasıyla STK boyutu da Anadolu derneklerimizin de var olduğu bir ilçeyiz. Anadolu’nun gelenekleri, göreneklerini, değerlerini, gastronomisini ortaya çıkaran birçok etkinliklerini yaşatmaya gayret ediyoruz. Sivil toplum kuruluşları iletişim merkezimiz aracılığıyla  bu STK anlayışının da daha ileri boyutlara gitmesini, toplumsal faydaya da dönüşmesini özellikle hedefliyoruz." şeklinde konuştu. 

Özdemir, Anadolu Motifleri sergisinin 60 yaş üstü bireylerinin oluştuğu ürünlerin sergilendiği bir program olduğunu aktararak, "Bin 300 üzerinde 60 yaş üstü bireyin vefahane yaşam merkezinde kendilerini ifade ettikleri önemli bir merkez haline geldi. Hat sanatından ebru sanatına diğer alanlarda özellikle ahşap işçiliğinden yine zeka geliştirici atölyelere kadar, resim sergimizin, resimlerimizin çok önemli bir boyuta ulaştığını ifade etmek istiyoruz." dedi.

ABONE OL