Dolar $
33.05
%0.15 0.05
Euro €
35.98
%-0.08 -0.03
Sterlin £
42.81
%-0.1 -0.04
Çeyrek Altın
4217.88
%0.42 17.57
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNCEL Cumartesi 13 Temmuz 2024 13:00

ALTIN KARAGÖZ HALK DANSLARI YARIŞMASI'NIN BİRİNCİSİ ÖZBEKİSTAN OLDU

Dünyanın 23 farklı ülkesinden gelen 720 dansçının katılımıyla düzenlenen 36. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması'nın birincisi Özbekistan oldu.

Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması'nın birincisi Özbekistan oldu

Dünyanın dört bir yanından kültürlerini sergilemek ve dostluk köprülerini güçlendirmek için Bursa’ya gelen dansçılar, Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda final heyecanı yaşarken yarışmanın kazananı ise Özbekistan oldu.

Karagöz Halk Dansları ekibinin gösterisiyle başlayan gecede konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 36. Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’na ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nın her yıl dünya topluluklarının kültürel mirasını, tarihini ve estetik zenginliğini anlatan önemli bir değer olduğunu belirten Başkan Bozbey, dünyanın dört bir yanından gelen dansçıların, geleneklerini ve kültürlerini sunarken, farklılıklarımızla zenginleşmenin, bir arada yaşamanın ne kadar değerli olduğunu bir kez daha gösterdiğini dile getirdi.

Yarışmada TÜRKSOY Özel Ödülü’nü Macaristan kazanırken, mansiyon ödülüne Kazakistan layık görüldü. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nın üçüncüsü olan Bulgaristan ‘Bronz Karagöz’ü alırken, ikinci olan Türkmenistan ‘Gümüş Karagöz’ü ülkesine götürdü. Yarışmanın birincisini ise Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey açıkladı. ‘Altın Karagöz’ü jürinin oylarıyla Özbekistan aldı. Başkan Bozbey ve beraberindekiler, şampiyon ekibe ödülünü takdim ederek, tebrik etti. Gecenin sonunda şampiyon olan Özbekistan ekibi bir kez daha sahneye çıkarak final gösterisini gerçekleştirdi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR