Dolar $
32.85
%-0.02 -0
Euro €
35.69
%0.11 0.04
Sterlin £
42.45
%-0.01 -0
Çeyrek Altın
4182.05
%0.07 2.94
SON DAKİKA
Umut ÇELİK | İŞ DÜNYASI Çarşamba 24 Temmuz 2024 11:04

ALSTOM, BURSA'DAKİ YENİ FABRİKASIYLA TÜRKİYE'DEKİ YATIRIMLARINI HIZLANDIRIYOR

Akıllı ve sürdürülebilir raylı sistemler alanında dünya lideri olan Alstom, Bursa'da bulunan Duray Ulaşım Sistemleri'ni bünyesine katarak Türkiye'deki yatırımlarını bir adım daha ileriye taşıdı.

Alstom, Bursa'daki yeni fabrikasıyla Türkiye'deki yatırımlarını hızlandırıyor

200’ü aşkın çalışanıyla faaliyetlerine başlayan yeni Alstom İleri Endüstri Merkezi, kritik önem arz eden raylı ulaşım komponentleri üretecek. 

 

Alstom Türkiye Genel Müdürü Kerem Bugay, “Demiryolu çözümleri alanında 70 yılı aşkın süredir ülkemizin güvenilir bir çözüm ortağı olarak ülkemize, sektörümüze ve toplumumuza yatırım yapmaya devam ediyoruz. 2023 yılında Alstom Türkiye Mühendislik ve Teknoloji Merkezi'ni faaliyete geçirerek ülkemizdeki uzun vadeli yatırım planımızı başlattık. Şimdi ise Bursa'daki yeni İleri Endüstri Merkezimiz ile Türkiye'ye yatırım yapma ve ülkemizin modern raylı sistem hedeflerine katkıda bulunma kararlılığımızı bir kez daha vurguluyoruz. Avrupa'daki büyük demiryolu projelerine hizmet verme deneyimimizle gelecekte, Bursa’daki merkezimizin faaliyetlerini ülkemizin gereksinim ve hedeflerine uyum sağlayacak şekilde genişletmeye hazırız” diye konuştu.

 

Merkezin Genel Müdürü Nazlı Zengin ise “Bu yeni yatırım ile Türkiye’yi Alstom’un projeleri için bir komponent üretim üssü haline getirmek bizim için büyük bir gurur kaynağı. Önümüzdeki dönemde fabrikamızı kademeli olarak geliştirerek endüstriyel kapasitemizi ve işgücümüzü iki katına çıkarmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Bursa'daki bu yeni Alstom fabrikası, şirketin sürdürülebilir raylı sistemleri daha da ileriye taşıma ve Türkiye'deki demiryolu altyapısının gelişimine katkıda bulunma yönünde gösterdiği kararlılığı simgeleyen önemli bir dönüm noktasını temsil ediyor. Alstom bu yatırım sayesinde, yalnızca Türkiye’nin demiryolu alanındaki kabiliyetlerini geliştirmekle kalmıyor, aynı zamanda yerel yeteneklerin yetişmesine de destek sağlıyor. 

 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR