Dolar $
32.51
%0.08 0.02
Euro €
35.08
%0.56 0.19
Sterlin £
40.95
%0.46 0.18
Çeyrek Altın
3938.47
%-1.18 -46.37
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNCEL Salı 16 Nisan 2024 11:01

ALMAN ŞİRKETLERİN YÜZDE 54'Ü, ÇİN'DEKİ YATIRIMLARINI ARTIRACAK

Çin ekonomisinin kalkınmasını sürdürdüğü ve Çin'de gittikçe daha elverişli politikaların uygulamaya konulduğu bir ortamda pek çok Alman girişimi bu ülkenin sunduğu pazar avantajlarına ve uygun iş ortamına artan bir ilgi duyuyor. Bunlar, Çin'e daha çok yatırım yapmak ve bu ülkeyle birlikte büyümek istiyor.

Alman şirketlerin yüzde 54'ü, Çin'deki yatırımlarını artıracak

Çin ekonomisinin kalkınmasını sürdürdüğü ve Çin’de gittikçe daha elverişli politikaların uygulamaya konulduğu bir ortamda pek çok Alman girişimi bu ülkenin sunduğu pazar avantajlarına ve uygun iş ortamına artan bir ilgi duyuyor. Bunlar, Çin’e daha çok yatırım yapmak ve bu ülkeyle birlikte büyümek istiyor.

Çin’deki Alman Ticaret Odası tarafından yürütülen 2023 ve 2024 yılları için Çin’de iş yapma durumuna ilişkin güven araştırmasına katılan Alman şirketlerinin hemen hemen yüzde 78’i Çin’in ekonomik büyümesinin önümüzdeki beş yıl boyunca sürekli ve istikrarlı olmasını bekliyor. Bunlardan yüzde 54 kadarı ise bu ülkedeki yatırımlarını artırmayı düşünüyor.

Çin - Alman ekonomik ve teknolojik işbirliğine odaklı ilk ulusal düzeyde park olan Beijing China-Germany Industrial Park (Beijing Çin - Almanya Endüstri Parkı), içlerinde Fortune 500 firmalarının ve gizli lider şirketlerin de bulunduğu 100'den fazla Alman girişimini ağırlıyor.

Bütün bunlarla birlikte, Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un Çin gezisi sırasında iki ülkenin bilim-teknoloji alanında daha fazla iş birliği yapması bekleniyor. İki ekonomik dev Çin ve Almanya da bilim ve teknoloji alanında güçlü bir ortaklık kuruyor. Bu iş birliği her iki ülkeye de fayda sağlayarak çeşitli alanlarda inovasyonu teşvik ediyor.