Dolar $
33.99
%0.24 0.08
Euro €
37.83
%-0.04 -0.01
Sterlin £
44.6
%0 0
Çeyrek Altın
4476.08
%0.35 15.32
SON DAKİKA
EKONOMİ Cuma 23 Ağustos 2024 02:59

AKTİF TECH'TEN GLOBAL ADIM

Türkiye'nin en kapsamlı fintech ekosistemi olarak faaliyet gösteren Aktif Bank'ın iştiraki Aktif Tech çalışmalarıyla Türkiye'yi aştı, yurt dışına açıldı. BKT Arnavutluk ve BKT Kosova ile yapılan anlaşmalar çerçevesinde iki bankanın da ödeme sistemleri altyapısını Aktif Tech üstlenecek. Aktif Tech Genel Müdürü Özgür Bilgin, "Hayata geçirdiğimiz bu proje çerçevesinde Atlas ürünümüz ile globale açıldık" dedi.

Aktif Tech'ten global adım

Teknoloji temelli gerçekleştirdiği çalışmalar ile hareket eden Aktif Bank’ın yüzde 100 iştiraki Aktif Tech, Türkiye’deki başarılı projeleriyle yurt dışına adım attı. 

Hayata geçirdiği iş birlikleriyle finansal teknolojiler, ödeme sistemleri ve biletleme sistemleri yazılımlarına yenilikçi bir yaklaşım getiren Aktif Tech; BKT Arnavutluk ve BKT Kosova ile kapsamlı ve uzun soluklu bir anlaşmaya imza attı. Anlaşma çerçevesinde hem Arnavutluk hem de Kosova’daki iki bankada da MasterCard ve Visa markalı kartları ile pos, sanal pos ve ATM ürünlerinin altyapılarını Türkiye’deki sistemleri üzerinden Aktif Tech üstlenecek. 

İki banka da Atlas sistemiyle tanıştı

BKT’nin her iki ülkedeki gücünü vurgulayan ve özellikle Arnavutluk’ta en büyük pazar payı ve ürün setine sahip, ülkeye sadakat programı ve taksit özelliklerini getiren öncü banka olduğuna dikkat çeken Aktif Tech Genel Müdürü Özgür Bilgin, “Hem BKT Arnavutluk’un hem de BKT Kosova’nın tüm sistem altyapılarını Aktif Tech sağlayacağı için gururluyuz. Tüm hizmetleri hem PCI DSS hem de PCI PIN sertifikalarına sahip olan modern bir altyapı sistemi olan Atlas’a taşımanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm ürünleri eski hizmet sağlayıcısı ve çok sayıda paydaş ile senkronize bir şekilde gerçekleştirdiğimiz çalışma ile herhangi bir sorun olmadan Atlas sistemine taşımayı başardık. Ülkemizde elde ettiğimiz deneyimleri ve çalışmaları, yurt dışına ihraç etmekten büyük mutluluk duyuyor, globalde yeni çalışmalara hazırlanıyoruz” dedi.