Dolar $
32.89
%0.17 0.05
Euro €
35.34
%0.6 0.21
Sterlin £
41.67
%0.2 0.08
Çeyrek Altın
4029.29
%0.39 15.58
SON DAKİKA
Göksel ÇAKIR | Sigorta Pazar 16 Haziran 2024 10:13

AKSİGORTA'YA SMART SCORİNG WİTH AI İLE EMEA BÖLGESİNDE BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ

Aksigorta, IDC CIO Summit etkinliğinde "Smart Scoring with AI" projesi ile Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) bölgesinde birincilik ödülüne layık görüldü. Birincilik ödülünü, Aksigorta adına Aksigorta CIO'su Kaan Konak aldı.

Aksigorta'ya Smart Scoring with AI ile EMEA bölgesinde birincilik ödülü

International Data Corporation (IDC) tarafından düzenlenen IDC CIO Summit 2024 kapsamında ödüle layık görülen marka ve projeler açıklandı. BT’nin Geleceği: Her Yerde Yapay Zekâ Çağında Dijitalleşmeyi Yeniden Düşünmek” teması ile 29-30 Mayıs tarihlerinde düzenlenen IDC Türkiye CIO Summit kapanışında gerçekleşen ödül töreninde, Aksigorta’nın “Smart Scoring with AI” projesi operasyon kategorisinde birinciliğe layık görüldü. Dijital dönüşüm ve yapay zekâ ile işini geleceğe taşıyan organizasyonların ödüllendirildiği etkinlikte Aksigorta adına birincilik ödülü Aksigorta CIO’su Kaan Konak’a takdim edildi.

 

“Projelerimizle sektörün dijitalleşmesine yön veriyoruz”

 

Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) çapında böylesi bir ödüle layık görülmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Aksigorta CIO’su Kaan Konak, konuyla ilgili şunları söyledi: “Aksigorta olarak, sigorta sektörünün dijitalleşmeyle yeniden şekillenmesini sağlamaktan gurur duyuyoruz. 89 şirketin 294 önemli proje ile başvurduğu bir global organizasyonda Smart Scoring with AI ile ödüle ulaştığımız için oldukça mutluyuz. Sigortacılığı dijital iş süreçleriyle kolay, yalın ve ulaşılabilir hale getirerek hem sektörde pozitif ayrışmaya hem de müşteri deneyimine katkı sağlamaya devam edeceğiz.”

 

Skorlamada yapay zekâ etkisi

 

Aksigorta’yı ödüle taşıyan Smart Scoring with AI projesinde katastrofik riskler için iş bilgisi ve deneyim ile yapay zekâ modelleri birleştirilerek, müşteri bazında lokasyona göre uçtan uca bir akıllı puanlama yapısı kuruldu. Tüm katastrofik riskler için oluşturulan skorlama yapısı, yapay zekâ ile güçlendirildi. Acentelerin yetki bağımlılığının azaltıldığı bu projede, lokal bazlı ileri seviye risk analizleri sayesinde Aksigorta, doğru risk hesaplaması ve en ideal fiyatlandırma yaklaşımını daha da güçlendirmiş oldu.

 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR