Dolar $
32.6
%0.27 0.09
Euro €
34.99
%0.55 0.19
Sterlin £
40.87
%0.41 0.16
Çeyrek Altın
3970.07
%-0.38 -15.15
SON DAKİKA
Sigorta Cuma 17 Kasım 2023 13:28

AKSİGORTA'NIN DİJİTAL PROJELERİNE ÖDÜL YAĞMURU

Aksigorta, dijitalleşme odağında hayata geçirdiği projelerle ödüllendirilmeye devam ediyor. IDC Future Enterprise Awards'ta "Smart Scoring with AI" projesi ve Future of Cloud & AI Awards kapsamında ise, IPA (Identical Photo Agent) ve Smart Scoring With AI projeleri ile Aksigorta, kendi kategorilerinde yılın projesi ödülüne layık görüldü.

Aksigorta'nın Dijital Projelerine Ödül Yağmuru

Dijital dönüşümden aldığı güçle müşteri odaklı sigortacılık deneyimi sunan Aksigorta, hayata geçirdiği dijital projelerle ödül kazanmaya devam ediyor. 4. IDC Türkiye DX Summit kapsamında düzenlenen IDC Future Enterprise Awards ödüllerinde Smart Scoring with AI projesi ile “Best in Future of Operations” kategorisinde birincilik ödülüne layık görülürken, Future of Cloud & AI Awards kapsamında ise IPA (Identical Photo Agent) projesi “Artificial Intelligence” kategorisinde, Smart Scoring with AI projesi ise “Data & Advanced Analytics” kategorisinde yılın projesi seçildi. Aksigorta’yı ödüle taşıyan Smart Scoring with AI projesinde katastrofik riskler için iş bilgisi, deneyimi ile yapay zekâ modellerini birleştirerek müşteri bazında lokasyona göre uçtan uca bir Smart Scoring yapısı kuruldu.  Tüm katastrofik riskler için oluşturulan One Scoring yapısı, Augmented Intelligence ile güçlendirildi. Acentelerin otorizasyon bağımlılığının azaltıldığı bu projede, lokal bazlı ileri seviye risk analizleri sayesinde Aksigorta, doğru risk hesaplaması ve en ideal fiyatlandırma yaklaşımını daha da güçlendirmiş oldu. IPA (Identical Photo Agent) projesinde ise geliştirilen model, bulut ortam üzerinde çalışarak elektronik cihaz hasar süreçlerinde farklı dosyalarda bulunan aynı veya benzer fotoğrafların karşılaştırılması ile suistimal girişimlerinin tespit edilmesini sağladı.

Beşerî güç ve yapay zekâ birleşiyor

Hayata geçirdikleri projelerle ödül sahibi olmaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden Aksigorta Genel Müdür Yardımcısı Kaan Konak, “Oldukça prestijli olan uluslararası ödül programları kapsamında elde ettiğimiz kategori birinciliklerinden ötürü oldukça gururluyuz. Bizler, dinamik pazar koşullarına hızlı adaptasyon için risk değerlendirmelerimizi sürekli güncelliyoruz. Optimal risk dağılımı için portföyümüzü stratejik olarak yönetiyoruz. İnsan bilgisi ve deneyimini, iş birimlerimizin zengin deneyimleriyle birleştirerek yapay zekâ modelleri ile entegre ediyor ve artırılmış zekâ yapısını kuruyoruz. Dijitalleşme sınırı olmayan, her geçen gün üzerine koyarak ilerlediğimiz bir alan. Beşerî ile yapay zekanın güçlerini bir araya getirdiğimizde ise hem rekabet alanında menzilimiz genişliyor hem de ortaya böylesi gurur veren projeler çıkıyor’’ diye konuştu.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR