Dolar $
32.88
%0.1 0.03
Euro €
35.24
%-0.03 -0.01
Sterlin £
41.58
%-0.16 -0.06
Çeyrek Altın
4021.68
%0.49 19.21
SON DAKİKA
Ahmet Muammer GÜNGÖR | Bankacılık Pazar 23 Haziran 2024 20:15

AKSA ELEKTRİK'E YILIN EN İYİ KREDİ ANLAŞMASI ÖDÜLÜ

Aksa Elektrik, İngiltere'nin finansal iletişim alanında öncü medya kuruluşları arasında yer alan EMEA Finance'in Londra'da düzenlediği Achievement Awards 2023 kapsamında; "Orta ve Doğu Avrupa'da Yılın En İyi Yerel Para Birimi Cinsinden Kredi Anlaşması" ödülünün sahibi oldu.

Aksa Elektrik'e Yılın En İyi Kredi Anlaşması Ödülü

Elektrifikasyonun hızlanmasına güç veren yatırımlarıyla Türkiye’nin enerji arz güvenliği ve 2053 net-sıfır hedeflerine katkı sağlayan Aksa Elektrik, finans sektörünün uluslararası ölçekte en saygın ödülleri arasında yer alan ve Londra merkezli EMEA Finance tarafından düzenlenen Achievement Awards 2023 kapsamında; “Orta ve Doğu Avrupa’da Yılın En İyi Yerel Para Birimi Cinsinden Kredi Anlaşması” ödülünü aldı.

Londra’da düzenlenen ve dünyanın çeşitli ülkelerinden finans kuruluşları, çok uluslu şirketler ve sektör devlerinin katıldığı Achievement Awards 2023 töreninde, Aksa Elektrik bünyesinde faaliyet gösteren elektrik dağıtım şirketlerinin şebeke güçlendirme ve genişletme yatırımları için toplam dört bankanın katılımıyla gerçekleşen 4,1 milyar TL büyüklüğündeki sendikasyon kredisi ödüle layık görüldü.

SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜME İÇİN FİNANSMANA ERİŞİM VE GÜÇLÜ BİLANÇO KRİTİK 

Elektrik dağıtım sektöründe yatırım ihtiyacı ve finansmana erişimin altını çizen Aksa Elektrik Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı (CFO) Engin İnal, “Ülkemizin şebeke altyapısının yatırım potansiyeli yüksek, elektrik dağıtımı ise doğası gereği sermaye yoğun bir sektör. Bu sebeple, sektör oyuncularının sürdürülebilir büyümeleri için finansmana erişimleri çok daha kritik. Bugün içinde bulunduğumuz makro konjonktür, şirketlerin finansmana erişim için güçlü ve öngörülebilir bilançoya sahip olmalarını çok daha önemli hale getiriyor. Dört bankamızın katılımıyla imzaladığımız 4,1 milyar TL’lik sendikasyon kredisi şirketimize duyulan güvenin bir göstergesi” ifadelerinde bulundu. 

AKSA ELEKTRİK DAĞITIM OPERASYONLARI İÇİN 1 MİLYAR ABD DOLARI YATIRIM YAPTI

Aksa Elektrik çatısı altında Çoruh ve Fırat bölgesinde 9 şehirde yaklaşık 4 milyon nüfusa elektrik dağıtım ve perakende satış hizmeti sunduklarını belirten Engin İnal, “Hizmet bölgelerimizde kalkınma, refah ve müşteri memnuniyetini daha ileriye taşımak üzere bugüne kadar 1 milyar ABD doları yatırım gerçekleştirdik. Elektrik dağıtım altyapımızı güçlendirmek ve genişletmek için kapsamlı yatırımlar gerçekleştirirken, bilançomuzu da etkin bir şekilde yönetmeyi başardık” dedi.

AKSA ELEKTRİK’İN FİNANSMAN BAŞARISI TÜRKİYE SINIRLARINI AŞTI

Ödül ile ilgili görüşlerini paylaşan Engin İnal, “Küresel rakamlar bize elektrik tüketimi ile kalkınma arasında pozitif korelasyon olduğunu gösteriyor. Buradan yola çıkarak, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hizmet verdiğimiz bölgelerin kalkınmasına ve bölge halkının refahına güç veren altyapı yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Bu uzun soluklu süreçte, şirketimizin bilançosuna ve geleceğine güvenerek 4,1 milyar TL büyüklükteki sendikasyon kredisi anlaşmasına katılan dört bankamıza, finans sektöründe uluslararası ölçekte saygınlığa sahip bu ödüle bizi layık gören jüriye, birbirinden değerli yönetim kadromuza, ana hissedarımız Kazancı Holding’e ve kıymetli çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR