Dolar $
32.94
%0.05 0.01
Euro €
35.4
%0.05 0.02
Sterlin £
41.85
%0.07 0.03
Çeyrek Altın
4028.45
%-0.41 -16.32
SON DAKİKA
Şafak GÜVEN | Enerji Salı 11 Haziran 2024 14:47

AKSA ELEKTRİK GRUBU VE ÖZBEKİSTAN BÖLGESEL ENERJİ ŞEBEKESİ YÖNETİMİ ARASINDA İYİ NİYET ANLAŞMASI İMZALANDI

Aksa Elektrik Grubu ve Özbekistan Bölgesel Enerji Şebekesi Yönetimi Ankara'da düzenlenen Türkiye-Özbekistan İş Forumu'nda "Özbekistan'daki elektrik dağıtım şebekelerinin kamu-özel ortaklığına dayalı modernizasyonu projesi" ile ilgili iyi niyet anlaşması imzalandı.

Aksa Elektrik Grubu ve Özbekistan Bölgesel Enerji Şebekesi Yönetimi arasında iyi niyet anlaşması imzalandı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz ve Özbekistan Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Sayın Jamshid Kuchkarov'un katılımıyla düzenlenen Türkiye-Özbekistan İş Forumu'nda, Aksa Elektrik Grubu ve Özbekistan Bölgesel Enerji Şebekesi Yönetimi arasında “Özbekistan’daki elektrik dağıtım şebekelerinin kamu-özel ortaklığına dayalı modernizasyonu projesi” ile ilgili iyi niyet anlaşması imzalandı. Anlaşmayı, Aksa’yı temsilen Aksa Elektrik Grubu İcra Kurulu Üyesi ve Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Alper Erbaş ve Özbekistan Bölgesel Enerji Şebekesi Yönetimi adına kurumun Başkan Yardımcısı Askarov Asrorjon Akramovich imzaladı. 

9 ŞEHİRDE 4 MİLYON NÜFUSA ELEKTRİK DAĞITIM HİZMETİ VERİYOR

Aksa Grup Şirketleri olarak kardeş ülke Özbekistan’ı yakından tanıdıklarını, 2022 yılının ilk çeyreğinden bu yana Aksa Grup Şirketleri arasında yer alan Aksa Enerji’nin Özbekistan’ın en büyük Türk enerji yatırımcısı olduğunu ifade eden Alper Erbaş; “Aksa Elektrik Grubu olarak, iştiraklerimiz arasında bulunan iki elektrik dağıtım şirketimizle Türkiye’de toplam 9 şehirde, yaklaşık 4 milyon nüfusa elektrik dağıtım hizmeti veriyoruz. Operasyonel mükemmellik ilkemiz doğrultusunda ileri teknolojiyi kullanarak şebeke operasyonlarımızı optimize ederken, bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz 1 milyar dolarlık yatırımla elektrik dağıtım hattımızı hem ekvatorun çevresini üç kez dolaşacak uzunluğa taşıdık hem de güçlendirdik” açıklamasında bulundu. 

AKSA ELEKTRİK’TEN UZMANLIĞINI ÜLKE SINIRLARININ ÖTESİNE TAŞIMAK İÇİN STRATEJİK HAMLE

Aksa Elektrik Grubu’nun 2030 Global Stratejisi kapsamında yatırımlarını sürdürülebilir yüksek büyüme, globalleşme ve kurumsallaşma eksenlerinde önceliklendireceğinin altını çizen Alper Erbaş; “Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun zorlu coğrafyalarında başarıyla sürdürdüğümüz elektrik dağıtım operasyonlarımızdaki uzmanlığımızı ülke sınırlarımızın ötesine taşıyarak, portföy ve gelir çeşitliliği yaratmayı ve aynı zamanda ülkemizi global arenada temsil etmeyi çok önemsiyoruz. Özbekistan, dünyanın doğu-batı ticaret koridorunda jeostratejik bir pozisyona sahip. Ekonomik büyüme potansiyelinin farkında ve bu doğrultuda enerji üretim yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Elektrik üretim ve tüketim noktaları arasındaki stratejik köprü konumunda olan elektrik dağıtım sektörü ise Özbekistan’ın bu yatırımlarının sağlıklı işleyebilmesi için hayati öneme sahip. Aksa Elektrik Grubu olarak, sektördeki derin deneyimimizi kardeş Özbekistan ile paylaşacak olmaktan onur duyuyoruz” dedi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR