Dolar $
34.02
%0.11 0.03
Euro €
37.95
%-0.22 -0.08
Sterlin £
44.96
%-0.16 -0.07
Çeyrek Altın
4523.73
%0.16 7.28
SON DAKİKA
FİNANS Pazartesi 26 Ağustos 2024 13:33

AKLEASE'DEN 9 MİLYAR LİRAYA YAKIN YEŞİL FİNANSMAN

AKLease, son üç yılda ECOLease çerçevesinde toplam 9 milyar liraya yakın projeyi finanse ederek, 2030'a kadar portföyünün tamamına yakınının ECOLease ürünlerinden oluşmasını hedefliyor.

AKLease'den 9 milyar liraya yakın yeşil finansman

Şirketten yapılan açıklamaya göre, AKLeas, ECOLease ile sürdürülebilir yatırımlara katkı sunmaya devam ediyor.

Müşterilerine finansman çözümleri sunan şirketin son üç yılda yeşil finansman alanında projelere sağladığı toplam finansman, yaklaşık 9 milyar lira oldu.

ECOLease'in portföydeki payını yüzde 40'ın üzerine çıkartarak sürdürülebilirlik alanındaki büyümesini sürdüren şirket, müşterilerinin enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji projelerini desteklemeyi sürdürüyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen AKLease Genel Müdürü Eser Okyay, yenilikçi ürün ve finansal çözümleriyle banka dışı finans sektöründeki konumlarını güçlendirdiklerini belirterek, bugüne kadar yenilenebilir enerji sektöründe yaklaşık 514 megawatt (mW) büyüklüğündeki projeye kaynak sağladıklarını aktardı.

Yaptıkları yatırımlar sayesinde müşterilerinin rekabet avantajı elde ettiklerini kaydeden Okyay, aynı zamanda karbon ayak izini azalttıklarına ve kendi sürdürülebilirlik hedeflerine daha da yaklaştıklarına dikkati çekti.

Okyay, müşterilere sadece finansman sağlamakla kalmadıklarını, sürdürülebilirlik danışmanlığı da verdiklerine işaret ederek, "Yeşil dönüşüm, önümüzdeki dönemde de hem reel sektörün hem de finans kuruluşlarının ana odağında yer almaya devam edecek. Biz de üzerimize düşen görevi yaparak bu alandaki işlem hacmimizi daha da büyütecek aksiyonlar alacağız. En önemli gayemiz, ECOLease ile sürdürülebilirlik yolculuğunda müşterilerimize gerekli desteği sağlayarak, ülkemizin yenilenebilir enerji konusundaki potansiyelinin farkına varılmasına katkıda bulunmak." ifadelerini kullandı.