Dolar $
32.84
%-0.22 -0.07
Euro €
35.65
%-0.56 -0.2
Sterlin £
42.39
%-0.46 -0.19
Çeyrek Altın
4172.78
%0.4 16.46
SON DAKİKA
Cansu AKARCA | Bankacılık Salı 23 Temmuz 2024 11:49

AKBANK'IN 75 YILLIK TARİHİ ÖZEL BİR BELGESELLE ÖLÜMSÜZLEŞTİ

Akbank, 75. kuruluş yıl dönümüne özel, bankanın tarihine ışık tutan bir belgesel yayımladı. Türkiye'de bir ilk olma özelliğini taşıyan çalışmada, bankanın önemli dönüm noktaları özel röportajlar eşliğinde anlatılıyor.

Akbank'ın 75 Yıllık Tarihi Özel Bir Belgeselle Ölümsüzleşti

2023 yılında 75. Kuruluş yıl dönümünü geride bırakan Akbank, bu anlamlı dönüm noktasını kutlamak için özel bir belgesel yayımladı. Bankanın 1948 yılındaki kuruluşundan 75. yılına kadar geçen süredeki önemli olaylara ve dönüm noktalarına ışık tutan belgesel, Türkiye’de bir bankanın bu kapsamda hazırladığı ilk belgesel olma özelliğini taşıyor. 

 

Akbank’ın özellikle son 25 yılının merceğe alındığı belgesel, bankanın 50.yılında yayımladığı “Bir Geleceğin Geçmişi” adlı kitabın da modern ve dinamik bir devam çalışması niteliğinde. Bu bağlamda, Akbank’ın yakın tarihine damgasını vuran Erol Sabancı, Suzan Sabancı, Hakan Binbaşgil, Hayri Çulhacı, Eyüp Engin ve Ahmet Fuat Ayla da röportajlarıyla bu özel yapımda yer alıyor.

 

Konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı, “2023 yılında Akbank’ın 75. kuruluş yıl dönümünü coşkuyla kutladık. 75 yıllık tarihimizde yalnızca sektörümüzün değil, Türk Ekonomisinin de vazgeçilmez bir parçası olduk. Türkiye’nin gelişim hikâyesine tanıklık etmiş bir kurum olarak; geçmişimizi, değerlerimizi ve vizyonumuzu aktaran belgeselimizin gelecek nesiller için çok önemli bir kaynak olacağına inanıyorum. Bu köklü kurumun bir parçası olarak ben de bu belgeselde yer almaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum. ” dedi.

Akbank Genel Müdürü Kaan Gür ise “Geçmişin tecrübelerini ve edinimlerini, gelecekte daha büyük başarılara ulaşmak için bir rehber olarak görüyoruz. Akbank’ın tarihine ışık tutan belgeselimiz de ne kadar büyük bir mirasa sahip olduğumuzu bizlere gösteriyor. Bu bağlamda kurumsal arşiv niteliğindeki bu yapıtın hem mevcut çalışma arkadaşlarımıza hem de bankamıza katılacak genç arkadaşlarımıza Akbank’ın değerlerini anlatmada eşsiz bir kaynak olacağına inanıyorum” dedi.

 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR