Dolar $
32.95
%-0.01 -0
Euro €
35.9
%-0.21 -0.07
Sterlin £
42.46
%-0.28 -0.12
Çeyrek Altın
4144.88
%0.99 39.96
SON DAKİKA
Umut ÇELİK | Giyim ve tekstil Salı 09 Temmuz 2024 11:08

ADL'DEN SANAT VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ODAKLI YENİ KOLEKSİYON

Türkiye'nin önde gelen yerli üretim moda markalarından Adil Işık Group, sanat ve sürdürülebilirlik vizyonuna yakışır projeler üretmeye devam ediyor. Sanatı elbise dolabına taşıma fikriyle yola çıkan adL, illüstrasyon sanatçısı Hülya Güney ile yeni bir koleksiyon iş birliğine daha imza attı. Sanatçının 8 adet tablosunun tamamen ileri dönüşümün hedeflendiği kumaşlar üzerine işlenmesiyle oluşturulan koleksiyon, sürdürülebilir modanın geleceğine ışık tutuyor. 28 parçalık 'For Art' isimli koleksiyon, doğa ve kadın temalarına dair motifler barındırmasının yanı sıra her detayının doğal materyallerden oluşmasıyla dikkat çekiyor. Adil Işık Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zehra Işık, sürdürülebilir tasarım çalışmalarının sanatı demokratlaştırdığını söyleyerek sanat eserinin kumaş yoluyla birçok kişiye ulaştığını ifade ediyor.

adL'den sanat ve sürdürülebilirlik odaklı yeni koleksiyon

Kaliteli ve zamansız stilin öncü markalarından olan Adil Işık Groupsürdürülebilirlik konusundaki vizyonunu yansıtan projelere imza atmayı sürdürüyor. Sanat ve modayı sürdürülebilir şekilde bir araya getirme hedefiyle hareket eden adL, illüstrasyon sanatçısı Hülya Güney ile gerçekleştirdiği yeni iş birliğiyle dikkat çekiyor. Proje, sanatçıya ait ‘Sana Dair, Kaşif, Meydan Okuyanlar, Sonsuz An, Renk Mevsimi, Konuşulmayan Beklentiler, Göğe Bakan, Yanılsama’ isimli 8 tablonun kumaşlara resmedilmesinden oluşuyor. Kadın, tabiat odaklı motiflerin ve doğaya ait renklerin hakim olduğu ‘For Art’ isimli koleksiyon, çiçek ya da ağaçtan elde edilen haki, kahve ve bej gibi toprak tonlarıyla dikkat çekiyor. Tamamen geri dönüştürülmüş kumaş ve doğal içerikli boyaların kullanıldığı 28 parçadan oluşan koleksiyon, sürdürülebilir modanın potansiyelini de vurgular nitelikte. Bu koleksiyonla sanatı ve sürdürülebilirliği elbise dolaplarına taşımayı hedeflediklerini söyleyen Adil Işık Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zehra Işık, sanatsal hikayeye sahip olan modellerin modasının hiç geçmeyeceğinin altını çiziyor.

 

“Sanat Aracılığıyla Geleceğe Sürdürülebilir Adımlar Atmanın Gururunu Yaşıyoruz”

 

Kurum olarak sentetik olan her şeyi geri dönüşümlü kaynaklardan kullanmak konusunda kararlı olduklarını belirten Adil Işık Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zehra Işık, “Sürdürülebilirlik hem marka gruplarımızın hem de tedarik zincirimizin ana ilkelerinden biri. Adil Işık Group olarak, sürdürülebilir sanat da hep kıymetli bulduğumuz bir alan oldu. Bu noktadaki sürecimiz ilk kez Hülya Güney ile başladı. Tablolarının hepsinin kendine özgü bir hikayesi ve tarzı var.  Bakıldığında resimde bir yaprak görüyoruz ama aslında o sadece bir desenden ibaret değil, arkasında derin izler taşıyor. Bu kesinlikle etkilendiğimiz bir nokta oldu. Tam da buradan yola çıkarak elbise dolaplarına biraz sanat serpiştirmek istedik ve ‘For Art’ koleksiyonunu hayata geçirdik.

 

Bu koleksiyon özelinde tamamen pamuk, keten gibi doğal kumaşlar ve geri dönüştürülmüş ipliklerden yararlandık. Tabiat temelli bir koleksiyon olduğundan modelleri çok baskın renkler yerine toprak tonlarıyla zenginleştirdik. En önemlisi de eserlerin ruhuna uygun olması sebebiyle koleksiyonda suni hiçbir unsura yer vermedik. Şimdi ise kadın ruhuyla tabiatı öne çıkaran 28 parçalık koleksiyonumuzu hikayeleriyle birlikte reyonlara taşıdık. Bir sanat eserinin temelinde yatan hikayeyi kumaşlara işlediğimizde o ürün tıpkı sanat gibi ölümsüz bir hal alıveriyor. Böylece bizler de sanat aracılığıyla birçok insana ulaşmanın ve geleceğe sürdürülebilir adımlar atmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Tüketicilerin, ürünlerimizin içinde kendilerini çok şık ve iyi hissetmelerinin yanı sıra ürünün hikayesine de sahip çıkarak iki taraflı bir satın alma davranışında bulunması bizleri mutlu ediyor.” açıklamalarında bulunuyor.

 

“For Art Koleksiyonuyla Sürdürülebilirliği Evlere Taşıyoruz”

 

Eserlerinin, sanata böylesine değer veren yerli moda markası adL tarafından kumaşlara, kumaşlardan da yüzlerce insana ulaşacak olması fikrinin kendisini çok heyecanlandırdığını söyleyen illüstrasyon sanatçısı Hülya Güney, “Zehra Işık ile bir araya gelmemizin ardından kendisinin ve ekibinin tecrübesinden, işi sahiplenmelerinden çok etkilendim. Projeye dair her detayın çok iyi planlanmış olması da kusursuza yakın bir sonuç elde etmemizi sağladı. adL ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği sayesinde kadın ve tabiat odaklı çalıştığım 8 adet eser kendine özgü hikayeleriyle kumaşlarda yeniden hayat buldu. ‘For Art’ adını verdiğimiz koleksiyonu, tabloların ruhuna yakışır biçimde tamamen doğal pigmentli boyalar ve geri dönüştürülmüş materyallerle oluşturduk. 

 

Tasarım yolculuğumun başlarında birçok teknik deneyimledim ama en sonunda sulu boyanın doğadaki enerjiyi daha iyi yansıttığını gördüm. Sulu boya bir kapatıcılığa sahip olmadığından örtücü bir boya değil, şeffaftır. Bu sebeple bir eskiz çizgisini, silinen desenlerin izlerini, düzeltme yaptığınız bir yeri açıkça bize sunar. Tıpkı bir insanın varoluşunu oluşturan öğeler gibi naifliğin yanı sıra hırçınlığı da çalışmalarımda yansıtmaya çalıştım. Bu koleksiyon için de tamamen kadın ve doğa odaklı bir çıkış noktasından ilerlediğimizi söyleyebilirim. Böylece her bir eser bu koleksiyonla farklı bir versiyonuna ulaştı. Doğal kumaşlar, yaşanmışlıklar, kadın ruhunun dokunuşları gibi unsurları bir araya getirdiğimiz bu projeyle sürdürülebilirliği evlere taşıma fırsatı bulmaktan dolayı mutluluk duyuyorum.” ifadelerini kullanıyor.

 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR