Dolar $
32.95
%0.01 0
Euro €
35.33
%-0.07 -0.02
Sterlin £
41.83
%-0.18 -0.07
Çeyrek Altın
4026.52
%0.02 0.81
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | ÇALIŞMA YAŞAMI VE SENDİKALAR Pazar 16 Haziran 2024 16:40

ADANA'DA ÇOCUK İŞÇİLİĞİYLE MÜCADELE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü, çocuk işçiliği karşıtı hareketlere destek olmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla çalışmalar yürütüyor.

Adana'da çocuk işçiliğiyle mücadele çalışmaları sürüyor

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Çocuk Hakları Durağı’nda çocukların hakları konusunda ve bilgilendirme faaliyetleri sürdürülüyor.

Dezavantajlı Bölgelere Farkındalık Eğitimleriyle; Adana'nın farklı bölgelerinde dezavantajlı gruplara yönelik eğitimlerle çocuk işçiliği konusunda farkındalık yaratılıyor.

Çocuklara Yönelik Etkinliklerle; çocukların güvenli ve sağlıklı çocukluk yaşaması için çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Bilgilendirici Broşürler dağıtılarak, toplumun her kesimine ulaşılabilmesi ve böylece çocuk işçiliği konusunda bilinçlenme ve harekete geçme teşvik ediliyor.

Mevsimlik Tarımda Çocuk İşçiliğiyle Mücadele edilerek, mevsimlik tarım işçiliğinde çocuk işçiliğiyle mücadele için çalışma gerçekleştiriliyor ve çocukların güvenli, sağlıklı bir ortamda büyümeleri destekleniyor.

ABONE OL