SON DAKİKA
Borsa Salı 08 Eylül 2020 07:57

ABD ÜMİDİNİ AVRUPA'YA BAĞLADI

Asya borsaları ve ABD borsası vadeli kontratları, Avrupa borsalarındaki hafif yükselişten güç bulmaya çalışırken yatırımcıların bir süredir sert yükselen ABD teknoloji hisselerinin yaşadığı son düşüşten toparlanıp toparlanamayacağını izliyorlar.

ABD ümidini Avrupa'ya bağladı
Asya borsaları ve ABD borsası vadeli kontratları, Avrupa borsalarındaki hafif yükselişten güç bulmay

Japonya'nın Nikkei endeksi, ekonominin İkinci Dünya Savaşı sonrası en keskin daralmayı kaydettiğini gösteren veriler sonrası %0.4 yükseldi.

Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi ise %0.37 arttı.

Öte yandan, Avustralya hisseleri ise potansiyel COVID-19 aşısıyla ilgili gelişmelerin yatırımcıların risk iştahlarını arttırmasıyla %0.8 yükselerek art arda ikinci günde de kazanımlarını sürdürdü.

Dün ABD finansal piyasaları tatil nedeniyle kapalı kalırken, Avrupa'nın STOXX 600 endeksi ise %1.7 artış gösterdi.

ABD'nin S&P 500 vadelileri dünkü kayıplarını telafi ederek %0.5 artışla işlem gördü. Teknoloji hisseleri daha kırılgan gözükürken, Nasdaq vadelileri ise %0.1 düştü.

         

(Aşağıdaki veriler TSİ 0741 itibarıyladır. Yanında '*' işareti bulunanlar kapanış verileridir.)

Ekran Resmi 2020-09-08 07.58.09

Tahvil piyasası

Ekran Resmi 2020-09-08 08.37.55

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR