Dolar $
32.97
%0.39 0.12
Euro €
35.25
%-0 -0
Sterlin £
41.65
%0 0
Çeyrek Altın
3996.47
%-0.14 -5.7
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Yerel Yönetimler Pazar 23 Haziran 2024 12:00

ABB'DEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE KÜÇÜKBAŞ HAYVAN YIKAMA MAKİNESİ DESTEĞİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), hayvan yetiştiricilerine ilaçlı, basınçlı ve püskürtmeli yıkama yapabilen "Küçükbaş Hayvan Yıkama Makinesi" desteği vermeye başladı.

ABB'den hayvan üreticilerine küçükbaş hayvan yıkama makinesi desteği

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı; küçükbaş hayvanların dış parazitlerden arındırılması, et-süt ve yapağı veriminin artırılması amacıyla hayvan yetiştiricileri için ilaçlı, basınçlı ve püskürtmeli yıkama yapabilen Küçükbaş Hayvan Yıkama Makinesi desteğinde bulunmaya başladı.

Muhtarlık Bilgi Sistemi üzerinden ya da muhtarların yazılı talebinin ardından Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri yetiştiricilerin işletmelerine giderek makine kurulumunu yapıyor. Kurulumun ardından hayvanların üzerinde bulunan parazit ve kirlilikler basınçlı su ile temizleniyor.

Ağılların giriş veya çıkış kapısına kurulan makineden hayvanların geçişi sırasında ilaçlı suyun uygun basınçla püskürtülmesiyle parazitlerin uzaklaştırılması sağlanıyor.

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri; Gölbaşı ilçesi Hacılar Mahallesi’nde 450, Kalecik ilçesi Hacıköy Mahallesi’nde 925 ve Haymana ilçesi Yurtbeyli Mahallesi’nde 586 hayvanın yıkama işlemini gerçekleştirdi.

Son olarak Haymana ilçesinde Yaprakbayırı Mahallesi’nde 550 küçükbaş hayvan yıkanırken toplamda 2 bin 511 küçükbaş hayvanın yıkama çalışması gerçekleştirildi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR