Dolar $
33.6
%0.19 0.06
Euro €
37.03
%0.43 0.15
Sterlin £
43.17
%0.01 0
Çeyrek Altın
4324.42
%-0.72 -30.84
SON DAKİKA
DÜNYA Çarşamba 14 Ağustos 2024 12:37

AB, MUSK'I TEHDİT EDEN MEKTUBU REDDETTİ

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Elon Musk'a, ABD eski başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump ile X sosyal medya platformunda yapacağı yayın öncesinde tehdit ve uyarı içerikli mektup gönderen üst düzey yetkilisinin kendi başına hareket ettiğini açıkladı.

AB, Musk'ı tehdit eden mektubu reddetti

AB Komisyonu Sözcüsü Arianna Podesta, AB Komisyonu İç Pazardan Sorumlu Üyesi Thierry Breton'un, Trump röportajı öncesinde Musk'a gönderdiği mektuba ilişkin açıklamalarda bulundu.

AB Komisyonu yönetiminin Musk'a gönderilen mektupla ilgisi olmadığına işaret eden Podesta, mektubun zamanlaması ve içeriğinin AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen veya Komisyon üyeleri ile koordine edilmediğini ve bu konuda mutabık kalınmadığını belirtti.

AB Komisyonu Üyesi Breton, Musk'a Trump'la yapacağı yayın öncesinde tehdit içeren bir uyarı mektubu göndermiş ve bunu X sosyal medya platformundan paylaşmıştı.

Breton, Musk'tan yayında itidalli olmasını ve AB dijital kurallarına uygun davranmasını istemiş, gerektiği takdirde geçici tedbirler uygulamaya alabileceklerini kaydetmişti.

Musk da X hesabından Breton'a atıfta bulunarak, sinkaflı ifadeler içeren bir film görselini paylaşmış ve böyle yanıt vermek istediğini ancak asla bu kadar "kaba ve sorumsuzca" davranmayacağını belirtmişti.

ABONE OL
Hepsiburada web  300x250