Dolar $
33.09
%0.28 0.09
Euro €
36.1
%0.24 0.08
Sterlin £
42.89
%0.11 0.04
Çeyrek Altın
4242.67
%1.01 42.05
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNCEL Cumartesi 13 Temmuz 2024 11:00

AB: ELON MUSK'IN X PLATFORMU KURALLARI ÇİĞNİYOR

Brüksel, 13 Temmuz (Hibya) - AB Komisyonu'na göre, eski adıyla Twitter olan sosyal medya platformu X, AB kurallarına uymuyor.

AB: Elon Musk'ın X platformu kuralları çiğniyor

Komisyon, Elon Musk'ın sahibi olduğu X'in hem yasaları çiğnediğine, hem de kullanıcılarını yanlış yönlendirdiğine inanıyor; çünkü, herkes ve herkes doğrulama satın alabiliyor ve profillerinde mavi bir tik alabiliyor.

Platformda daha önce bu sembol, yanlış bilgilendirmeye karşı koruma sağlıyordu; ancak, şimdi kötü niyetli kişiler tarafından kötüye kullanılabileceğini belirtiliyor.

Soruşturmanın ön bulgularını açıklayan Avrupa Komisyonu, platformun Dijital Hizmetler Yasasına uymadığını söyledi. X, ön bulguların doğrulanması halinde küresel cirosunun yüzde 6'sına kadar para cezasıyla karşı karşıya.

AB'nin yürütme organı, X 'in yasayı üç alanda ihlal ettiğini söyledi: güvenilir olmayan hesaplara mavi tik vererek - daha önce bir hesabın güvenilirliğini göstermenin bir yolu - kullanıcıları aldatmak; araştırmacılara gönderiler gibi kamuya açık verilere erişim izni vermemek; ve araştırmacıların platformdaki kasıtlı olarak yanıltıcı olanlar da dahil olmak üzere reklamları incelemesini engelleyen yetersiz bir reklam kitaplığı çalıştırmak.

Musk, Cuma günü geç saatlerde komisyonun kararına, "Mahkemede çok aleni bir savaşı dört gözle bekliyoruz"  yanıtını verdi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR