Dolar $
32.83
%-0.08 -0.02
Euro €
35.59
%-0.17 -0.06
Sterlin £
42.37
%-0.21 -0.09
Çeyrek Altın
4165.74
%-0.32 -13.17
SON DAKİKA
Mazlum AYDIN | İŞ DÜNYASI Salı 23 Temmuz 2024 10:01

A1 CAPİTAL'DEN ŞİRKET HABERLERİ

A1 Capital, ASUZU'nun Birleşik Arap Emirlikleri Ulaşım şirketi olan Roads & Transport Authority'nin (RTA) toplu taşıma stratejisi kapsamında gerçekleştireceği yatırımlar için Anadolu Isuzu markalı 70 adetlik 18 m toplu ulaşım otobüs alım sözleşmesinde imza sürecine başlandığını bildirdi.

A1 Capital'den şirket haberleri

A1 Capital, ASUZU'nun Birleşik Arap Emirlikleri Ulaşım şirketi olan Roads & Transport Authority'nin (RTA) toplu taşıma stratejisi kapsamında gerçekleştireceği yatırımlar için Anadolu Isuzu markalı 70 adetlik 18 m toplu ulaşım otobüs alım sözleşmesinde imza sürecine başlandığını bildirdi. Görüşmelere devam edilmekte olup, imza süreci tamamlandıktan sonra sözleşme detayları kamuoyuyla paylaşılacak.

AYES… Genel ekonomik koşulların değişimi ve Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) mevzuatı çerçevesinde şirket aktiflerinde yer alan taşınmazların yeniden değerlemeye tabi tutulmasına, değerleme işlemleri için Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)'dan yetkili "Ege Taşınmaz Değerleme ve Danışmanlık A.Ş" ile sözleşme imzalanmasına, karar verildi.

GENIL… Gen İlaç ve Sağlık Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin (GEN) yüzde 0,566 oranında hissedar olduğu Apeiron Biologics AG'nin tüm hisseleri üçüncü taraf tarafından devralındı. Bu çerçevede, GEN'in sahibi olduğu 19.003 adet hissenin de satış işlemi tamamlandı. İşlem sonucunda GEN'in Aperion Biologics AG ile herhangi bir hissedarlık bağı kalmadı. Söz konusu satış anlaşmasına göre GEN'in sahip olduğu 19.003 adet hisseye karşılık olarak şirkete yaklaşık 17.041.985 TL tutarına ödeme yapılacak olup, işbu işlem sonucunda GEN yaklaşık 15.138.790 TL tutarında kar elde etmiştir. Bu satış işleminin şirket faaliyetlerine herhangi bir olumsuz etkisi beklenmiyor.

GOODY… Şirket ile dolaylı olarak ana ortaklık ilişkisi bulunan The Goodyear Tire & Rubber Company tarafından, 22 Temmuz 2024 tarihinde, küresel off-the-road lastikleri (OTR) işinin The Yokohama Rubber Company, Limited'e devredilmesi için bir anlaşma yapıldığı duyuruldu. Duyuruda işlemin genel kapanış koşullarına tabi olduğu ve 2025 başlarında tamamlanması beklendiği belirtildi. İşlem, Şirket Yönetim Kurulu tarafından değerlendirilecek. Şirket faaliyetleri arasında off-the-road lastikleri (OTR) üretimi bulunmaması ve 2023 yılında off-the-road lastikleri (OTR) net satış gelirlerinin toplam net satış gelirlerine oranının yüzde 1,3'ten düşük olması nedeniyle, işlemin Şirket üzerinde önemli bir etkisinin olması beklenmiyor.

ISGLK… ISGLK– İş Portföy Altın Katılım Borsa Yatırım Fonu'nun 22.07.2023 tarihli gün sonu fon değerlemesi sonucunda, Fon'un birim pay değeri 260.926131 TL olarak belirlenmiştir. Söz konusu tutar, ISGLK Borsa Yatırım Fonu'nun Borsa İstanbul'daki ilk işlem gününde baz fiyat olarak dikkate alınacak.

PEKGY… Erft Lofts Grevenbroich projemizde plan tadilatı teklifimiz bugün belediye imar komisyonunda uygun bulunmuş ve onaylandı. Onaylanan plana göre hazırlanan projeler ruhsat alınmak üzere belediyeye teslim edildi. Ruhsat alınmasından sonra hızlıca inşaata başlanması için hazırlıklar yapılıyor.

TAVHL… Havalimanı işletmeciliğinde Türkiye’nin dünyadaki lider markası TAV Havalimanları, yılın ilk altı ayında 81 milyon euro net kar elde etti. Şirketin konsolide cirosu geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 31 artarak 732 milyon euroya ulaştı.

TAVHL… TAV Havalimanları, tamamına sahip olduğu doğrudan bağlı ortaklığı TAV Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi'nin tüm aktif ve pasifinin bir bütün halinde devir alınması suretiyle, Şirket bünyesinde birleşmesine karar verdi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR