SON DAKİKA
Yerel Yönetimler Cumartesi 07 Kasım 2020 18:22

90 GÜNDE İKİ PARK

Çalışmalarına aralıksız devam eden Yahşihan Belediyesi, doksan günde iki parkın açılışını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, göreve geldiği 19 aylık süreçte üçüncü parkın açılışını yapıldı.

90 günde iki park

Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na yetiştirilmesi için söz verdiği iki parkın açılışını gerçekleştirdi. Yahşihan’a bağlı Erenler Mahallesine Gazi İsmail Erkoç Parkı, Bayraktepe Mahallesine Şefik Güneşer Parkının açılışı söz verilen tarihte gerçekleşti. Geçtiğimiz Nisan ayında Şehit Aydın Çopur Parkının açılışını gerçekleştirdiklerini belirten Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz,  “Hacıbey Mahallesinde bulunan Şehit Vedat Kutluca Parkımızın da haftaya Pazar günü açılışını gerçekleştireceğiz. Doğanlık mahallesinde bulunan Hazım Kutay Parkını ise en kısa zamanda çalışmalara başlayacağımızın müjdesini vermek isteriz” dedi.

yahsihan-i

Kahraman Gazi İsmail Erkoç’un ismi verildi

Gazi İsmail Erkoç Parkı açılışını ismini yaşatan Kahraman Gazi ile yapan Türkyılmaz, kurdeleyi onunla beraber kesti. Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz Gazi İsmail Erkoç Parkı açılışında yapmış olduğu açıklamasında, “Erenler Mahallesinde yaklaşık 60 gün önce başladığımız Gazi İsmail Erkoç Parkımızın açılışını gerçekleştirdik. Parkımız, toplamda 650 metrekare alanda 5 adet fitness aleti, 1 adet çocuk oyun parkı, 3 adet kamelya, 1 adet yetişkin salıncağı ve 450 metrekare yeşil alandan oluşmaktadır. Açılışımıza ilçemiz sakinlerinden Kahraman Gazimiz İsmail Erkoç'ta katılım sağlayarak bizleri mutlu etmiştir. Parkımız Yahşihan'ımıza hayırlı olsun” dedi. Yahşihan’da ikamet eden Gazi İsmail Erkoç böyle bir parka ismimi verdiği için başkanımıza çok teşekkür ediyorum, ömrüm boyunca unutmayacağım bir davranış” dedi.

Her mahalleye park

Şefik Güneşer Parkı açılışını, Yahşihan Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu, Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz ve Yahşihan’da 1999-2009 yılları arasında iki dönem Belediye Başkanlığı yapan Şefik Güneşer gerçekleştirdi.  Başkan Türkyılmaz, “Söz vermiş olduğumuz gibi bu özel günde Bayraktepe Mahallemizde Şefik Güneşer Parkımızın açılışını gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızın böyle güzel parklara ihtiyacı olduğunu hissedip park yapabilmek çok güzel bir şey. Aynı zamanda çocukların mutluluğunu görünce diyoruz ki niye zamanında bitiremedik? Niye zamanında bir şeyler yapılmadı? 4100 metrekare üzerine kurulu parkımızda, futbol, voleybol, basketbol sahası, çocuk oyun alanı, fitness aletleri, kamelyalar, yürüyüş yolu, pergoleler, el temalı süs havuzu, fırın, market ve toplamda 1700 metrekare yeşil alan bulunmaktadır. Parkımızı söz verdiğimiz gibi 90 günde tamamladık. Allah izin verirse her mahallemize büyük parklar yapacağız” ifadelerini kullandı.