Dolar $
33.09
%0.29 0.09
Euro €
36.08
%0.2 0.07
Sterlin £
42.99
%0.32 0.13
Çeyrek Altın
4247.73
%1.13 47.06
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Kültür - Sanat - Magazin Pazar 14 Temmuz 2024 02:01

7. ULUSLARARASI EFES OPERA VE BALE FESTİVALİ'NDE ZORBA BALESİ SAHNELENDİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 7. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali'nde "Zorba" balesi sahnelendi.

7. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali'nde Zorba balesi sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünce düzenlenen 7. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali kapsamında “Zorba” balesi 2 temsil ile Efes Antik Tiyatrosu’nda sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Açılış konuşmasını Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk'ün yaptığı “Zorba” balesini yerli ve yabancı birçok sanatsever izledi.

Zorba balesinin koreografisi ünlü Amerikalı koreograf Lorca Massine imzası taşıyor. Küçük bir Yunan kasabasına John isimli Amerikalının gelmesiyle başlayan gelişmeler konu ediliyor. John, etkilendiği ve parçası olmak istediği bu farklı kültüre ait güzel dul Marina’ya aşık olur. John ve Marina, köylülerin tüm karşı çıkış ve tehditlerine rağmen, güçlü ve özgür bir adam olan Zorba’nın onlara sahip çıkmasıyla hüzünlü bir ilişkiye yelken açıyorlar.

Efes Antik Tiyatrosu'nda sahnelenen “Zorba” balesine yoğun ilgi gösteren sanatseverler, sahnelenen performansa alkışlarla tempo tutarak katıldı.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR