SON DAKİKA
sabancı holding mobil alt
Lojistik Perşembe 24 Ekim 2024 16:23

645 İSTASYONLA 2 MİLYON TON ÜRÜN TEDARİK ETTİ

Aytemiz, Türkiye genelinde 645 istasyonu ve 9 ikmal noktası ile 250 bin metreküplük depolama kapasitesiyle dikkat çekiyor.

645 istasyonla 2 milyon ton ürün tedarik etti

2024’ün ilk 7 ayında 2 milyon tona yakın ürün tedariği gerçekleştiren şirket, yapay zeka destekli lojistik çözümleri ile verimliliği ve güvenliği artırmayı hedefliyor.

Aytemiz, akaryakıt perakende piyasasında yaklaşık %5, toptan piyasasında ise %17 pazar payına sahip. 2024’ün başından bu yana toplam 1 milyon 920 bin ton ürün tedarik etti. 

Lojistik süreçlerini optimize etmek için Aytemiz, dijitalleşme ve modern araç filosu yatırımları yapıyor. Taşımacılık süreçlerinde maksimum güvenliği sağlamak amacıyla gemi yüklemeleri titizlikle denetleniyor. Karayolu taşımacılığında ise araçların izlenmesi için uydu takip sistemleri kullanılıyor. Yapay zeka çözümleri, en uygun rota ve dağıtım ağlarını belirleyerek süreçlerin daha verimli hale gelmesini sağlıyor.

Aytemiz, lojistik giderlerini kontrol etmek için büyük ölçüde kendi taşıma filosunu kullanıyor. LPG taşımacılığında, bu oran %85'e kadar çıkıyor. Dış kaynak kullanımına da önem veren Aytemiz, uzmanlık alanlarında dış lojistik firmalarıyla iş birliği yaparak verimliliğini artırıyor.


ABONE OL
sabancı detay