SON DAKİKA
Savunma Perşembe 17 Ekim 2024 10:09

52 KOBİ SAVUNMA SANAYİSİ ÇÖZÜMLERİNİ SERGİLİYOR

Teknopark Ankara ve İvedik Organize Sanayi Bölgesi, SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı'na 52 firma ile katılacak. Bu katılımcılar, KOBİ düzeyinde savunma sanayisine yönelik ürün ve çözümler geliştiren firmalar olarak, yeteneklerini yurt içi ve dışından gelen katılımcılara sergileyecek.

52 kobi savunma sanayisi  çözümlerini sergiliyor

SAHA EXPO, Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmesi olan SAHA İstanbul tarafından organize ediliyor ve Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, 6 bakanlık ile Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı'nın destekleriyle düzenleniyor. Fuar, 22-26 Ekim tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Teknopark Ankara, fuarda 300 metrekarelik alanda açacağı stantta, teknoloji geliştirme bölgesinde faaliyet gösteren 14 firmaya yer verecek.

Katılımcı firmalar arasında Merkür Savunma, İHA sistemleri için siber güvenlik çözümleri geliştiriyor. Teknodizayn, yerli endüstriyel 3D yazıcılarla hem yurt içi ihtiyaçları karşılayıp hem de ihracat yapıyor. Karakamlar Havacılık, hassas sistemler için ölçüm üniteleri geliştirirken, Robust endüstriyel ürün tasarımı ve elektronik donanım geliştirme konularında hizmet veriyor. Sigma Defence, güvenlik güçlerine yönelik önleyici sistemler geliştirirken, GETEK, savunma sanayisine yönelik donanım ve yazılım geliştirmekte. Ayrıca, SVD Sistem, iletişim çözümleri sağlarken, HTM Tasarım mühendislik hizmetleri sunuyor. GEONTEK ve RF Nexus ise CNC freze çözümleri ve kablosuz iletişim teknolojileri ile dikkat çekiyor. BTB ARGE, özgün ürünler sunarak sektördeki yerini sağlamlaştırıyor.

ABONE OL