Dolar $
34.04
%-0.09 -0.03
Euro €
37.72
%-0.04 -0.01
Sterlin £
44.88
%0.01 0
Çeyrek Altın
4518.86
%0.12 5.36
SON DAKİKA
İŞ DÜNYASI Cuma 30 Ağustos 2024 02:20

4. YATIRIM TURUNU TAMAMLADI

60 ülkede 12.000'den fazla kiralık tekne sunan Türkiye'nin lider tekne kiralama platformu viravira.co, yeni yatırım turunu Sharks & Partners yatırımcısı Mehmet Çelikol, Trio Deniz Yönetim Kurulu ve YATED Başkanı Murat Bekiroğlu ile aralarında Garanti BBVA Mortgage eski CEO'su Erhan Şatana gibi isimlerin olduğu yatırımcıların katılımıyla tamamladı.

4. yatırım turunu tamamladı

2016 yılında kurulan ve tekne sahipleri ile tekne kiralamak isteyenleri bir araya getirerek güvenli ve kolay rezervasyon deneyimi sunmayı hedefleyen Türkiye’nin ilk ve tek yüzde yüz online tekne kiralama platformu viravira.co, yeni yatırım turunu başarıyla tamamladı. viravira.co’nun 4. yatırım turuna ABD merkezli yatırım network’ü Sharks & Partners yatırımcılarından Mehmet Çelikol, Trio Deniz Yönetim Kurulu ve Yat ve Tekne Endüstrisi Derneği (YATED) Başkanı Murat Bekiroğlu ve Garanti BBVA Mortgage eski CEO’su Erhan Şatana gibi isimler katıldı.

Yatırımla ilgili açıklamalarda bulunan viravira.co Kurucu Ortağı ve CEO’su Baran Yıldırım şunları söyledi: “4. yatırım turumuzu başarıyla tamamladık. İlk turumuzu 2019 yılında gerçekleştirmiştik. 2020 yılında mevcut ortaklarımızla devam yatırımı yaptık. Üçüncü turda ise LEAP Investment öncülüğünde yatırım aldık. Son olarak, gerçekleştirdiğimiz Seri A öncesi köprü yatırım turunu ise Sharks & Partners’ın liderliğinde başarıyla tamamladık. viravira.co istikrarlı bir şekilde her yıl tüm metriklerinde büyüme kaydetti. Geçtiğimiz günlerde önemli bir eşiği daha aştık ve Türkiye’deki kayıtlı kullanıcı sayımızı 75.000 seviyesinin üzerine çıkardık. Bu istikrarlı büyüme 4 yatırım turunu başarıyla tamamlamamızı sağladı. Bu turda aramıza katılan yatırımcılarla e-ticaret ve yat turizmi sektörüne ilişkin know-how’ımızı daha da artırdık ve önümüzdeki sene yapmayı planladığımız Seri A yatırım turumuz için network’ümüzü daha da genişlettik.”

Yeni yatırımı yapa zeka dönüşümünde kullanacağız

Aldıkları bu yeni yatırımı halihazırda devam eden yapay zeka dönüşümünde kullanacaklarını belirten Yıldırım sözlerine şöyle devam etti: “Yapılan araştırmalar yapay zekanın en çok etki edeceği sektörler arasında turizm sektörünün de olduğunu gösteriyor. Turizm sektörü içerisinde ise modere edilen pazar yerleri / platformlarda yapay zekanın ciddi uygulamaları var. Yapay zeka özellikle moderasyon sürecindeki tüm sürtünmeleri ortadan kaldırarak üye işyerleri ve misafirler arasındaki kesintisiz iletişimin önünü açıyor. Aynı zamanda çoklu dil desteği ve içerik yönetim süreçlerini çok kolaylaştırıyor ve buralardaki yüksek maliyetleri ciddi anlamda azaltıyor. Böylelikle farklı pazarlarda çok ucuza yerelleşme imkanı sunuyor. Yapay zekanın etkin kullanımı ile hem dönüşüm oranımızı artırmaya, hem de uluslararası arenada büyümeye devam edeceğiz. Hedefimiz önümüzdeki 18 ay içerisinde dil desteği sayısını 7’den 30’un üzerine, ilan listelenen ülke sayısını 60’tan 100’e ve platformda kayıtlı tekne sayısını 12.000’den 25.000’e taşımak. Bizim için bir diğer önemli başlık da B2B satış kanalları. 2024 yılı başında Türkiye’nin en köklü turizm şirketlerinden Setur ile çalışmaya başladık. Artık Setur uygulaması ve websitesi üzerinden viravira.co ürünlerine erişilebiliyor. Yine 2024 yılı içerisinde, dünyanın en büyük kart şeması firmalarından Visa kullanıcılarına avantajlar da sunmaya başladık. Türkiye özelinde başlayan Visa iş birliği şu an ABD, Avrupa ve Körfez Bölgesi’ni de içerisine alacak şeilde genişletiliyor. Önümüzdeki günlerde Türkiye’nin lider turizm şirketlerinden biriyle daha yapmış olduğumuz işbirliğimizi duyuracağız.”

Son dönemdeki en iyi yatırımlarımızdan

viravira.co yatırım turuna liderlik eden Sharks & Partners yatırımcısı Mehmet Çelikol ise şunları söyledi: “Sharks & Partners olarak yatırım kararlarımızda oldukça seçici davranıyor ve bu kararları geliştirdiğimiz algoritma ile tamamen analitik yöntemlerle gerçekleştiriyoruz. viravira.co oldukça yüksek bir puan alarak son dönemdeki en iyi yatırımlarımızdan. İş modelinin netliği, girişimcilerin deneyimi ve ekibin yüksek icra kabiliyeti en öne çıkan kıymetlerden. viravira.co’nun çok önemli bir global oyuncu olma yolundaki hamleleri de bizleri heyecanlandırıyor. Lüks olarak algılanan tekneciliğin viravira.co ile giderek daha erişilebilir olacağını ve yaygınlaşacağını öngörmekteyiz. Yat turizmi alanındaki ilk yatırımımız olduğu için de ayrıca mutluyuz. viravira.co ailesinin pruvası neta, dümeni viya, rüzgarı kolay olsun.”