Dolar $
32.99
%0.24 0.07
Euro €
36.1
%0.28 0.1
Sterlin £
42.63
%-0.17 -0.07
Çeyrek Altın
4156.13
%0 0
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Yerel Yönetimler Pazar 21 Temmuz 2024 12:00

3. ULUSLARARASI ESENYURT HALK DANSLARI, MÜZİK VE SANAT FESTİVALİ DEVAM EDİYOR

Esenyurt Belediyesi'nin düzenlediği 3. Uluslararası Esenyurt Halk Dansları, Müzik ve Sanat Festivali devam ediyor.

3. Uluslararası Esenyurt Halk Dansları, Müzik ve Sanat Festivali devam ediyor

Esenyurt Belediyesi'nin düzenlediği 35 ülkeden 500 müzisyen, dansçı ve zanaatkarın katıldığı festivalin üçüncü gününde misafir grupların dans gösterilerinin ardından Anadolu Ateşi dans grubu sahne aldı.

Gösterileri izleyen Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, grubun Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan’a günün anısına belediye kursiyerlerinin ürettiği el dokuması ipek halı hediye ederek, dansçılara çiçek verdi. Özer ayrıca Muharrem ayı dolayısıyla festivale katılan vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

Programda konuşma yapan Başkan Özer, “Mottomuz: Mutluyuz çünkü Esenyurtluyuz. Bugün hep birlikte Anadolu Ateşini izledik. Bu benim sevgili arkadaşım Mustafa Erdoğan'ın yarattığı, doğu ile batının felsefi, kültürel ve tarihsel kaynaklardan süzülerek gelen bir bileşkesi. Söz verdiğimiz gibi Esenyurt'u hep beraber hem Barış ve Kardeşlik Şehri hem de kültür ve sanatın başkenti yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Festival kapsamında geleneksel el sanatlarının gösterime sunulduğu Uluslararası Zanaatkarlar Sokağı’nda çeşitli el emeği göz nuru sanat eserleri sergileniyor. Esenkent Akbatı AVM bahçesinde 11 uluslararası el sanatı ve 18 Anadolu el sanatının sergilendiği Zanaatkarlar Sokağı, festivalin son gününde de ziyarete açık olacak. Vatandaşlar 15.00-23.00 saatleri arasında alanı gezebilecek.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR