Dolar $
34.03
%-0.15 -0.05
Euro €
37.7
%0.12 0.04
Sterlin £
44.71
%-0.09 -0.04
Çeyrek Altın
4472.67
%-0.19 -8.5
SON DAKİKA
Bankacılık Pazartesi 11 Mayıs 2020 03:57

3 BANKAYA YASAK KALKABİLİR AMA...

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, geçen hafta TL işlem yapmalarına yasak getirilen BNP Paribas SA, Citibank NA ve UBS AG'nin işlem yasaklarının kaldırılabileceğini söyledi.

3 bankaya yasak kalkabilir ama...
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, geçen hafta TL işlem yapma

Akben, dün Anadolu Ajansı'na (AA) yaptığı açıklamada, "Üç banka yükümlülüklerini yerine getirdiği takdirde işlem yasağı kaldırılabilir ama soruşturma sürecek" dedi.

BDDK, geçen hafta Perşembe günü üç yabancı bankanın yurtiçi bankalara olan TL yükümlülüklerini yerine getirmediği gerekçesiyle bu bankalarla bir bacağı TL olan yeni bir döviz işlemi yapılmasını yasakladı.

Akben, "Bu üç bankanın taraf olduğu işlemlerin kur manipülasyonu teşkil edip etmediği ile ilgili inceleme ve soruşturmalar devam edecek ve sonuçlandırılacaktır" dedi.

Akben geçen hafta Cuma günü resmi gazetede yayımlanan manipülasyon ve yanıltıcı işlemler hakkındaki yönetmeliğin haber ve analize dayalı yorumları kısıtlamayı amaçlamadığını ifade ederek, "Mevzuatta yanıltıcı haber ve yorumlarla ilgili başka düzenlemeler bulunmakla beraber, söz konusu BDDK yönetmeliğinin muhatabı manipülatif bankacılık işlemleridir. Kurumumuzun finansal piyasalar ve varlıklarla ilgili haber ve analize dayalı yorum yapılmasını kısıtlayıcı veya engelleyici bir amacı yoktur" dedi.