Dolar $
33.91
%0.14 0.04
Euro €
37.83
%0.09 0.03
Sterlin £
44.41
%0 0
Çeyrek Altın
4449.61
%-1.5 -66.77
SON DAKİKA
GÜNDEM Perşembe 22 Ağustos 2024 02:55

2.500'DEN FAZLA İNSANIN YAŞAMINA DOKUNDU

6 Şubat 2023'teki depremlerin ardından Amazon Türkiye'nin Hayalime Ortak Ol Topluluğu iş birliğiyle Hatay'ın Antakya ilçesi Serinyol Mahallesinde çocukların, gençlerin ve bölge sakinlerinin iyi olma hallerini desteklemek amacıyla hayata geçirdiği Gülümseten Hayaller Topluluk Evi'nde düzenlenen atölye ve eğitimler, birinci yılını tamamladı. İlk yılda 1.500 kişinin hayatına dokunmayı amaçlayan topluluk evinden şimdiden 2.500'den fazla kişi faydalandı.

2.500'den fazla insanın yaşamına dokundu

6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş merkezli depremlerin meydana geldiği dönemde yardım çalışmalarını tüm imkânlarıyla destekleyen Amazon Türkiye, geçtiğimiz yıl Hayalime Ortak Ol Topluluğu iş birliği ile Hatay, Serinyol'da Gülümseten Hayaller Topluluk Evi'ni hayata geçirmişti. Serinyol El Ele Dayanışma Derneği yerleşkesinde yer alan merkezde yıl sonuna kadar 1.500 kişinin faydalanması hedeflenirken yıl boyunca düzenlenen atölye ve eğitimlerle şimdiden 2.500'den fazla kişiye ulaşıldı. Katılımcılardan 177 kişi psikososyal destek alırken 421 çocuk ve genç “Hayalimi Kodluyorum” atölye çalışmalarına katıldı. Etkinlik atölyesinde düzenlenen sanat terapisi temelli programlar, müzik atölyeleri, dans, hareket ve beden farkındalığı eğitimleri, grup oyunları gibi çeşitli etkinliklere katılanların sayısı ise 1.934 oldu. Topluluk evinin ilk yılında sağladığı fayda sonucunda merkez yerel paydaşlara devredilmeden önce Amazon Türkiye ve Hayalime Ortak Ol Topluluğu iş birliğinde ikinci yıla uzatıldı.

 

Merkezde düzenlenen sanat terapisi temelli programlar, müzik terapisi temelli atölyeler, dans/hareket ve beden farkındalığı çalışmaları, grup oyunları ve eğitim destek programlar ile çocukların ve gençlerin gelişimleri destekleniyor. Ayrıca bireysel ve grup psikososyal destek oturumları, eğitmenlere yönelik iyi olma hali (wellbeing) seansları, topluluk buluşmaları ve çevrimiçi danışmanlık seansları da merkezde verilen hizmetler içerisinde yer alıyor.

 

Amazon Türkiye ve Hayalime Ortak Ol Topluluğu iş birliği ile ilk olarak 2023 yılında Ege Bölgesi'nde başlayan ve öğrencilerin STEM becerileri kazanmaları için gerekli eğitim araçlarının ve kodlama eğitimlerinin sunulduğu “Hayalimi Kodluyorum” eğitimleri de Hatay'daki bu çok yönlü ve çok paydaşlı Gülümseten Hayaller Topluluk Evi'nde veriliyor. Amazon Türkiye'den gönüllü çalışanlar ve Hayalime Ortak Ol Topluluğu gönüllüleri tarafından yüz yüze verilen bu eğitimlerle de bölgedeki öğrencilerin 21. yüzyıl becerileri kazanmaları ve akademik başarılarının desteklenmesi hedefleniyor.