SON DAKİKA
Paraf üstü web
Halkbank mobil
Kobi Salı 22 Ekim 2024 09:35

224 BİN TL DESTEKLE KADIN İSTİHDAMI ARTIYOR

Sökeli Kadın Kooperatifi, Ticaret Bakanlığı'nın Koop-Des (Kooperatiflerin Desteklenmesi) projesi kapsamında 224 bin TL hibe almaya hak kazandı.

224 bin TL destekle kadın istihdamı artıyor

Tamamen kadın emeğiyle faaliyet gösteren bu kooperatif, elde ettiği hibe ile ihtiyaç duyduğu malzemelerin alım sürecine hızla başladı.

Ticaret İl Müdürlüğü ile imzalanan sözleşme sonrası kooperatif, hibe ile gerçekleştireceği alımların planlamasını yapıyor. Aydın Ticaret İl Müdür Vekili Arif Aksu, imza töreninde yaptığı konuşmada kooperatiflerin yerel ve ulusal kalkınmadaki rolüne dikkat çekti. Aksu, Bakanlık olarak kadın kooperatiflerine olan desteklerinin süreceğini belirtti.

Törene katılan Sökeli Kadın Kooperatifi Yönetim Kurulu üyeleri Yasemin Gürsoy, Ayşe Kutlay ve Nesrin Bozdağ, alınan hibenin kooperatifin hem üretim faaliyetlerine hem de kadın istihdamına büyük katkı sağlayacağını ifade etti. Kooperatif Başkanı Yasemin Gürsoy, bu tür hibe desteklerinin önemine vurgu yaparak “Aldığımız bu hibe, bölgemizde kadın emeğine dayalı üretim faaliyetlerinin gelişmesine önemli katkılar sağlayacak. Hem üretim kapasitemizi artıracak hem de daha fazla kadının istihdam edilmesine olanak tanıyacak” dedi.

Kooperatifin yürütmekte olduğu projelerin, kadınların ekonomik bağımsızlıklarını kazanmalarına yardımcı olduğunu ve yerel kalkınmaya katkı sunduğunu belirten Gürsoy, “Hedefimiz, kadınların el emeği ile ürettikleri ürünleri daha geniş kitlelere ulaştırmak ve sürdürülebilir bir model oluşturmak,” şeklinde konuştu. 

ABONE OL
sabancı detay