SON DAKİKA
Otomotiv Perşembe 08 Nisan 2021 02:34

20'NCİ YILA ÖZEL TMAX

Şehirli insanın hayatına 2001 yılında giren Yamaha TMAX, dünyanın en başarılı Sport Scooter'ı olarak 20'nci yaşını kutluyor.

20'nci yıla özel TMAX

TMAX’in son yirmi yıla damga vuran olağanüstü başarısını ödüllendirdi ve TMAX 20’nci yıl özel modelini tüm dünyayla birlikte Türkiye’de tanıttı. Ayrı ayrı numaralandırılmış olarak yalnızca 560 adet üretilen TMAX 20’nci Yıl Modeli, ona bir sanat eseri gibi değer verip özenle gelecek nesillere aktaracak sahiplerini arıyor. Geçen 20 yılda yerinde saymayan, çağa ve müşteri beklentilerine cevap vermek için sürekli yenilenen TMAX hep mükemmeli aradı. 160 km/s'ye (100 mil/s) ulaşabilen 500 cc 2 silindirli bir motora sahip 1. nesil TMAX, ilk gerçek Sport Scooter'dı. 2004 ve 2007 yılları arasında 2. nesil TMAX'ın sınıfında lider olan performansı, daha güçlü bir yakıt enjeksiyonlu motorun piyasaya sunulmasıyla bir sonraki seviyeye taşınırken, yeni amortisörler ve çift ön disk freni ve ABS seçeneğiyle yol tutuş kalitesi artırıldı. 

Upside Down amortisörler

2008'de 3. nesil TMAX yepyeni bir gövdeyle piyasaya sürüldü ve yol tutuş performansı tamamen yeni bir hafif alüminyum döküm şasi ile geliştirildi. Amortisör borusu çapı 2 mm artırılarak 43 mm'ye yükseltildi ve 15 inçlik yeni bir ön jant üretildi. 2012 yılında, yeni gövde tasarımının yanı sıra kayışlı şanzımana sahip daha büyük kapasiteli 530 cc motor ile donatılmış 4. nesil TMAX piyasaya sunuldu. 5. nesil TMAX, 2015 yılında piyasaya sürüldü ve en önemli yeni özellikleri, bu ikonik Sport Scooter'ın sınıfının en yüksek teknik özelliklere sahip modeli olduğunu vurgulayan motosiklet tipi Upside Down (USD) amortisörleri ve radyal monte fren kaliperleriydi. 2017 yılında 6. nesil TMAX, dinamik yeni bir görünümle piyasaya sürüldü ve farklı sürüş koşullarında daha fazla kontrol sunan bir dizi gelişmiş elektronik sürücü yardımı özellikleriyle donatıldı. 

Isıtmalı sele ısıtmalı elcikler

TMAX, D-MODE değiştirilebilir güç modlarının bulunduğu daha yüksek teknik özelliklere sahip SX versiyonunda sunulurken DX ise hız sabitleyici, ısıtmalı sele, ısıtmalı elcikler ve elektrikli ayarlanabilir ön cam ile donatıldı. 2020 yılı, şimdiye kadarki en dinamik ve en güçlü TMAX'ın piyasaya sürülmesine tanıklık etti. Daha büyük kapasiteli 560 cc motorla birleştirilmiş daha agresif yeni gövdesi tüm TMAX deneyimini yeni bir boyuta taşıdı ve tüm zamanların en yüksek performanslı scooter'ı olarak duruşunu güçlendirdi.


ABONE OL
dacia otomotiv