Dolar $
32.95
%-0.01 -0
Euro €
35.9
%-0.21 -0.07
Sterlin £
42.46
%-0.28 -0.12
Çeyrek Altın
4144.88
%0.99 39.96
SON DAKİKA
Göksel ÇAKIR | İŞ DÜNYASI Cuma 26 Temmuz 2024 09:10

2024 YILI ARABİCA COFFEE HOUSE YATIRIM HEDEFİ 150 MİLYON

Dünyadaki kahve tüketiminin yüzde 70'ini karşılayan, en nitelikli kahve çekirdeği olma özelliğini taşıyan ve marka adını Arabica bitkisinden alan, yüzde yüz yerli ve milli marka Arabica Coffee House, Türkiye'de 170'e yakın şubesi ile nitelikli kahve severlere hizmet vermeye devam ediyor. İşinin parçasını oluşturan sektörlere yatırım yapan Arabica Coffee House; güneş enerjisi, gıda fabrikası, mobilya fabrikası, sos şurup üretim tesisi, kahve posasından elde edilen kahve yağı ile krem üretimi vb pek çok alanda faaliyet gösteriyor. Bu alanlardaki yatırımları ile 2024 yılı toplam yatırım tutarı ise ortalama 150 milyon TL olacak…

2024 yılı Arabica Coffee House yatırım hedefi 150 milyon

"Fark Yarat Öncü Ol" sloganı ile yola çıkan Arabica Coffee House, işletmelerinde kullanılan ürünler ile ilgili yaptığı yatırımlar ve kurduğu gıda üretim tesisinin yanı sıra konsept ve atmosferiyle kahve severlerin dikkatini çekiyor. Kahvesini kendi ithal eden, günlük 3 ton kahve kavurma kapasitesine sahip olan Arabica Coffee House, kahve severlerin güven duyduğu bir buluşma noktası olma özelliğini koruyor.

Firma, 2024 yılının kendileri için asıl serüvenlerinin başlayacağı ve fark yaratacakları bir başlangıç olacağını belirtiyor.  Yakın zamanda maestro konsepti ile İstanbul Bebek’te açılacak olan şube ile de sektörde farkındalık yaratarak öncü olmayı hedefliyor.

İSTİHDAM YARATMAYA VE YATIRIMLARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ

Arabica Coffee House CEO’ su Sertaç Yalçın: “En İyi ve Güçlü Türk Markası” olma hedefinde “Fark Yarat Öncü Ol” sloganıyla ve girişimci ruhuyla ilerleyen ve şu an kahve sektörünün öncülerinden olan Arabica Coffee House olarak, bu çerçevede çalışmalar yapmak, sektöre ve topluma katma değer sağlamak, sürdürülebilir ekonomi ve ülkemiz değerlerine katkıda bulunmak bizim için çok önemli. Bu kapsamda yaptığımız yatırımlar da yine işimizin parçası. Güneş enerjisi yatırımımız ile önce kendi enerji ihtiyacımızı karşılıyoruz. Şubelerimizde ihtiyacımız olan mobilya vb tedarik ürünlerini yeni kurduğumuz mobilya üretim fabrikamızda üretmeye başlıyoruz. 50 milyon Türk Lirayı aşkın bir yatırımla kurduğumuz yeni yatırımımızda kadın istihdamına da önem vererek herhangi bir eğitim almamış, meslek sahibi olmayan ev kadınlarının meslek edinmesine ve çalışabilmelerine olanak sağlayan bir projeye imza attık. Pasta yapımı ve sunumu ile ilgili 512 saatlik İŞKUR eğitimi alan 50 kişilik mezun ekibi ile tatlı çeşitlerinden sandviçlere, çikolatan kasa önü satış ürünlerine kadar tüm tatlı ve tuzlu yiyecek ürünlerimizi yeni fabrikamızda üretmeye başladık. Arge bizim için çok önemli. Yakın zamanda kendi sos şurup üretimini de sağlayan ilk marka olacağız” açıklamasında bulundu.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR