YILLIK 9 BİN TON İŞLENMİŞ ET ÜRETİLİYOR
Türkiye'nin kırmızı et üretiminin pazar payını ikiye katlayarak, 1 buçuk milyar TL ciroya ulaşması hedefleniyor.
1953 yılından beri Kayseri’nin öncü firmalarından olan Başyazıcı Gıda, 150 çeşit ürün gamı ile hizmet veriyor. 2023 yılı sonunda 750 milyon TL ciro hedefi bulunan firma, önümüzdeki yıl ise pazar payını ikiye katlayarak 1 buçuk milyar TL ciroya ulaşmayı hedefliyor.
Ekonomiye katma değer sağlayan çalışmalara her gün yenilerini eklemeye devam eden Başyazıcı Gıda; önümüzdeki dönemde Avrupa’ da bir üretim tesisi kurmayı planlıyor. Firmanın gelecek yıl hedef pazar ülkeleri arasında ise; Orta doğu, Türk-i Cumhuriyetler, Körfez Ülkeleri, Mena Bölgesi ve Rusya yer alıyor.
YILLIK 9 BİN TON İŞLENMİŞ ET ÜRETİLİYOR
70 yıldır et ihtiyacını Doğu Anadolu meralarında beslenen canlı hayvanlarından karşılayan Başyazıcı Gıda, yıllık ortalama 10 binin üzerinde besisi ile 9 bin ton işlenmiş et üretimi yapıyor.
Gıdanın bütün sürecini üretebilmeyi prensip edinen marka, hiçbir dış kaynağı bünyesinde barındırmıyor. İthal ürün tercih etmeyerek hem Doğu Anadolu Bölgesi’ ndeki hayvancılık hem de İç Anadolu Bölgesi’ ndeki ekonomi destekleniyor. Üretiminin yüzde 90’ı kendi besilerinden karşılanıyor.