SON DAKİKA
Yerel Yönetimler Perşembe 16 Mart 2023 02:23

2023 YAHŞİHAN'DA SIFIR ATIK YILI OLACAK

Yahşihan Belediyesi, çevre kirliliğini önlemek ve geri dönüşüm bilincini desteklemek amacıyla ilçenin belirli noktalarına mobil atık getirme merkezleri kuracak.

2023 Yahşihan'da sıfır atık yılı olacak

2. Sınıf Mobil Atık Getirme Merkezlerini tanıtan Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, 2023 yılının Yahşihan’da Sıfır Atık yılı olacağını belirtti.

Geri dönüşüme kazandırılacak

Mobil merkezlerde kağıt, karton, plastik, cam atık, metal atık, bitkisel atık yağ, elektronik atık ve pil toplanılarak geri dönüşüme kazandırılacak. Mobil merkezlerin sayılarının zaman içinde artırılması planlanıyor. 

Ekonomiye kazandıracağız

Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, “Çevre kirliliğini önleme ve geri dönüşüm atıklarını ekonomiye yeniden kazandırma çalışmaları kapsamında 2. Sınıf Mobil Atık Getirme Merkezlerimizi en kısa zamanda mahallelerimize yerleştireceğiz. 7 farklı türde atığın toplanabildiği merkezlerimiz sayesinde değerlendirilebilir atıklarımızı ekonomimize tekrar kazandırmış olacağız. Mavi plastik geri dönüşüm konteynerlerimizin de 72 adetini ilçemize dağıtımını gerçekleştirdik. Her zaman dediğimiz gibi 2023 yılı Yahşihan’da sıfır atık yılı olacak.” ifadelerini kullandı. 



ABONE OL