Dolar $
32.83
%0.07 0.02
Euro €
35.11
%-0.46 -0.16
Sterlin £
41.62
%-0.23 -0.09
Çeyrek Altın
4013.51
%-1.22 -49.07
SON DAKİKA
Kaya TEMEL | Sanayi Perşembe 13 Haziran 2024 17:44

14. TÜRKTAY EKİM AYINDA YENİLİKLERE KAPI ARALAYACAK

14. TÜRKTAY Platformu Yürütme Kurulu Başkanı ve TÜRKÇİMENTO CEO'su Volkan Bozay, "Türkiye'de atık endüstrisinin güçlendirilmesi yönünde adımlarımızı sıklaştırmamız gerekiyor. Ekim ayındaki programımızda tüm delegeleri heyecanlandıracak konu başlıklarımız ve sergilerimiz olacak" dedi.

14. TÜRKTAY Ekim ayında yeniliklere kapı aralayacak

14. TÜRKTAY, Ekolojik ve Ekonomik Çözüm; Atık Endüstrisi” Ana Temasıyla 16-17 Ekim 2024 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilecek. TÜRKTAY Platformu, geri dönüşüm sektörünün gelişimine yön veren, makro politikaların oluşturulmasında köprü görevi gören özel sektörle kamuyu bir araya getiriyor. 

14. TÜRKTAY Platformu Yürütme Kurulu İkinci Toplantısı'nda konuşan 14. TÜRKTAY Platformu Yürütme Kurulu Başkanı ve Altın Sponsor TÜRKÇİMENTO'nun CEO'su Volkan Bozay, atık yönetiminin tüm boyutlarıyla ele alınacağı, kamu ve özel sektörün yanı sıra bireysel katılımın da yoğun olacağı Ekim ayındaki programda, sağlık, ekonomi, lojistik, enerji, eğitim, sanayi, kalkınma ve daha pek çok başlık konuşulacak. 

Toplantıda yaptığı değerlendirmede, yeşil ekonomi gündemine vurgu yapan Volkan Bozay, “Türkiye’de atık endüstrisinin güçlendirilmesi yönünde adımlarımızı sıklaştırmamız gerekiyor. Bu yıl programımızda tüm delegeleri heyecanlandıracak konu başlıklarımız ve sergilerimiz olacak. TÜRKTAY’ın ana teması hepinizin bildiği gibi, ekolojik ve ekonomik çözüm güçlü bir atık endüstrisi oluşturmaktan geçiyor. Bu sene ülkemizde yeşil dönüşüme dayalı kalkınma modelinin temelinde atık endüstrisinin sağlıklı gelişiminin oynadığı hayati rolün altını bir kez daha çizmek önceliğimiz olacak” dedi. 

BOZAY'DAN GENÇLERE ÇAĞRI


T.C. Sanayi Bakanlığı’nın, atık endüstrisinin tesis edilmesinde önemli bir rolü olduğunu belirten Volkan Bozay, şunları söyledi:

“Atık, eğitimden ekonomiye, sağlıktan sanayiye hayatımızın her yönünü etkiliyor ve ilgilendiriyor. Bu alanda atacağımız adımlarda özellikle gençlere büyük görev düşüyor. Gençlerin geleceği inşa ederken rol üstlenmelerinin gerek ekonomi gerek ekoloji gerekse iklim değişikliğiyle mücadelede katkılarına ihtiyacımız var. 14. TÜRKTAY’da özellikle fırsatları görmeleri ve yakalamaları için gençleri aramızda görmeyi umuyoruz. Ayrıca Sivil Toplum Kuruluşlarının da bu yönde önemli katkıları olacağı kanaatindeyim. Bu nedenle STK’ların katılımı da sektör açısından önem arz ediyor.” 

14.TÜRKTAY’a TÜRKÇİMENTO Altın Sponsor olarak katkı sunacak.
 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR