SON DAKİKA
Turizm Salı 03 Eylül 2024 13:28

130'DAN FAZLA YENİ OTEL AÇILIŞI VE ANLAŞMA YAPTI

Radisson Otel Grubu, 2024'ün ilk 6 ayında 130'dan fazla yeni otel açılışı ve anlaşma gerçekleştirdiğini bildirdi.

130'dan fazla yeni otel açılışı ve anlaşma yaptı

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Radisson Otel Grubu'nun gerçekleştirdiği büyüme, özellikle Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) ve Asya-Pasifik (APAC) bölgelerinde yoğunlaştı.

Grup, Radisson Collection, Radisson Blu ve Radisson RED markalarıyla birçok yeni pazara giriş yaparken, yaklaşık 20 yeni Radisson Blu otel anlaşmasına da imza attı. Radisson RED markasının İrlanda, Yeni Zelanda, Tayland ve Laos gibi yeni pazarlara açılmasıyla küresel portföyü 90 otele ulaştı.

EMEA bölgesinde, Paris'te Louvre Müzesi yakınındaki ilk Radisson Collection anlaşmasını ve Roma'da Pantheon yakınında yer alan Radisson Collection Hotel, Roma Antica'nın açılışını gerçekleştiren grup, Riyad'da da Radisson Collection Residences anlaşması yaparak Suudi Arabistan'daki varlığını güçlendirdi. Bu yıl içinde açılması planlanan tesis, Riyad'daki 10'uncu, Suudi Arabistan Krallığı'ndaki 46'ncı tesis olacak.

Radisson Otel Grubu, yılın ilk altı ayında yaklaşık 20 yeni Radisson Blu oteli için anlaşma imzaladı. Grup, Karadağ, İtalya, Tunus ve Tanzanya gibi ülkelere ek olarak Viyana'daki Radisson Blu Das Triest Hotel'i portföyüne dahil etti.

Radisson Individuals markası da bu dönemde Fransa'nın Cote d'Azur bölgesinde piyasaya sürüldü ve Birleşik Krallık'ta Folkestone ve Surrey'de yeni otel anlaşmaları imzalandı. Grup, ayrıca Londra'daki art'otel London Hoxton'un açılışını gerçekleştirdi. PPHE Otel Grubu ile yapılan iş birliği sonucu sanatla yaşam tarzını birleştiren otel, sanatçı DFace'in eserlerini sergiliyor.

- Radisson Otel Grubu, kapasitesine 5 binden fazla oda ekledi

APAC bölgesinde ise Çin'de Pekin, Şanghay ve Çengdu gibi şehirlerdeki yeni açılışlarla büyümesine hız katan Radisson Otel Grubu, kapasitesine 5 binden fazla oda ekledi. Grup, ayrıca Filipinler, Vietnam, Kamboçya, Endonezya ve Laos gibi Güneydoğu Asya pazarlarında da yeni anlaşmalar yaparak varlığını güçlendirdi.

Hindistan, Radisson Otel Grubu için stratejik bir bölge olmayı sürdürürken, bu içinde yaklaşık 25 otel anlaşması ve açılışı gerçekleştirildi. Bu açılışlar arasında Hindistan'ın ilk Kriket Stadyumu Oteli ve Udaipur'daki Radisson Collection bulunuyor.

Radisson Otel Grubu, ocak-haziran döneminde Sardinya, Polonya, Karadağ, Endonezya, Vietnam ve Hindistan'da yeni otel anlaşmaları ve açılışlarla lüks resort portföyünü genişletti.

Grup, Orta Doğu'da Misafirperverlik Liderleri Ödülleri'nde "Yılın Misafirperverlik Uygulaması" ödülünü kazanırken, Radisson Blu Grand Travel Ödülleri'nde "İsveç'in En İyi Otel Zinciri" seçildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Radisson Otel Grubu Küresel Geliştirme Başkanı Elie Younes, yılın ilk altı ayında uluslararası portföyde güçlü bir büyüme elde ettiklerinin altını çizerek, "Hem misafirler hem de tesis sahiplerinin ilgisini tutarlı bir şekilde koruduk. Güven, iş birliği ve bağlılıkları sayesinde sürekli başarımıza vesile olan tesis sahiplerine, iş ortaklarımıza ve uzman ekiplerimize teşekkür ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.