Dolar $
34.02
%0.08 0.02
Euro €
38.06
%0.2 0.07
Sterlin £
44.88
%-0.02 -0
Çeyrek Altın
4501.78
%-0.38 -16.83
SON DAKİKA
Lojistik Cumartesi 24 Ağustos 2024 02:36

100 MİLYAR DOLARLIK LOJİSTİK BULUŞMASI

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD), 23 Ekim'de Türkiye'nin en büyük lojistik buluşmasına ev sahipliği yapacak. Türkiye'nin ve taşımacılık sektörünün 100 milyar dolar pazar büyüklüğüyle küresel lojistik pazarında aldığı pay ile dünyada 11'inci sırada yer aldığını belirten UTİKAD Başkanı Bilgehan Engin "Türkiye Logistics Summit, sektörün geleceğini şekillendirecek; yenilikçi çözümler, stratejik iş birlikleri ve sektörel gelişmelerin merkezi olacak. Hedefimiz Türkiye'yi lojistikte küresel bir merkez haline getirmek'' dedi.

100 milyar dolarlık lojistik buluşması

Türkiye’nin lojistik sektörünün çatı kuruluşu ve referans noktası UTİKAD, Turkish Cargo ana sponsorluğunda düzenleyeceği Türkiye Logistics Summit ile sektördeki en güncel gelişmeleri, yenilikçi çözümleri ve geleceğin lojistik vizyonlarını bir araya getirmeye hazırlanıyor. Türkiye’yi lojistikte merkez haline getirebilmek hedefiyle düzenlenecek Türkiye’nin en büyük lojistik buluşması, stratejik iş birlikleri için önemli bir buluşma noktası olacak.

23 Ekim’de Four Seasons Hotel Bosphorus’ta gerçekleştirilecek Türkiye Logistics Summit küresel lojistik dünyasının önde gelen isimlerini, uzmanlarını ve sektör temsilcilerini buluşturacak, bilgi paylaşımı ve iş birliği fırsatları sunacak.

UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Bilgehan Engin ‘’Türkiye’nin en önemli lojistik buluşması olan Türkiye Logistics Summit, sektörün geleceğini şekillendirecek; yenilikçi çözümler, stratejik iş birlikleri ve sektörel gelişmelerin merkezi olacak. Etkinliğin sadece ülkemiz genelinde değil, bölgesel hatta küresel bir etki alanı oluşturmasını hedefliyoruz. Lojistik ve taşımacılık sektörümüz 100 milyar dolar pazar payı ile küresel lojistik pazarında 11'inci sırada yer alıyor. Toplam hizmet ihracatımız içinde ise yaklaşık yüzde 40 paya; yani 40 milyar dolarlık ihracata sahip olup, hizmet ihracatımızdan aldığı pay, her geçen yıl artmaktadır’’ diye konuştu. Türkiye’nin transit hub olma yolundaki adımlarını desteklediklerini belirten Başkan Engin, zirvenin bu yolda çok önemli bir katma değer sağlayacağını da belirtti.

Etkinlik Türkiye Lojistik Sektörünün Kalbi Olacak

Zirve kapsamında düzenlenecek “Tedarik Zincirinde İnovatif Yaklaşımlar”, “Yapay Zeka ve Dijitalleşme”, “Sürdürülebilir Lojistik” ve “E-Ticaret” konulu panellerle Türkiye Logistics Summit, lojistik hizmet üreten şirketleri, tedarik zinciri yönetimi profesyonellerini, e-ticaret ve teknoloji firmalarını, akademisyenleri ve kamu idaresi yöneticilerini bir araya getirecek. Panellerin yanı sıra küresel lojistik sektörünün önemli temsilcilerinin konuşmacı olarak yer alacağı zirve Türkiye lojistik sektörünün kalbi olacak.