SON DAKİKA
DÜNYA Pazartesi 02 Ağustos 2021 11:18

1 TRİLYONLUK ALTYAPI NETLEŞTİ

ABD'li senatörler, iki partinin temsilcilerinin üzerinde çalıştığı 1 trilyon dolar büyüklüğündeki altyapı tasarısının detaylarını netleştirdiler.

1 trilyonluk altyapı netleşti

Yol, köprü, liman, yüksek hızlı internet ve diğer altyapı hizmetlerine yapılacak yatırımları kapsayan planın bu hafta geçirilmesi bekleniyor.

ABD tarihinin son yüzyıldır olan en büyük altyapı bütçe tasarısı olacak plan ABD'nin Demokrat Partili Başkanı Joe Biden'in meclisteki en büyük önceliği olarak görülüyor.

Senatörler, daha önceden onaylanmış 450 milyar dolarlık fonlara ek olarak 2,702 sayfalık yasa tasarısında yolların, tren yollarının ve elektrikli araç şarj istasyonlarının inşası ve ana su borularının değiştirilmesi gibi kalemleri kapsayan beş yıllık 550 milyar dolar büyüklüğündeki yeni harcama planının olduğunu açıkladılar.

Senatoda çoğunluk olan Demokratların lideri Chuck Schumer, "Konuyla ilgili değişiklikleri hızla ele alıp, bu tasarıyı günler içinde geçireceğimize inanıyorum" dedi.

Cumhuriyetçi Parti'nin yasa tasarısı görüşmelerindeki ana müzakerecisi Senatör Rob Portman, "Bu gerçekten önemli bir yasa tasarısı çünkü bu ülkedeki büyük, eskiyen ve miadını doldurmuş altyapıyı alıp onu modernize edecek. Bu da herkes için iyi" dedi.

Fakat bazı Cumhuriyetçiler yasa tasarısının maliyetinin yüksek olduğuna inanıyorlar.

Cumhuriyetçi Senatör Mike Lee, "Bu yasa tasarısıyla ilgili ciddi endişelerim var. Parayı harcama şeklimiz konusundaki her şey iyi değil" dedi.

Eğer yasa tasarısı Senatodan geçerse, Temsilciler Meclisi'nde oylanacak.