Dolar $
32.83
%0.07 0.02
Euro €
35.11
%-0.46 -0.16
Sterlin £
41.62
%-0.23 -0.09
Çeyrek Altın
4013.51
%-1.22 -49.07
SON DAKİKA
Mustafa YAŞAR | Sanayi Pazartesi 17 Haziran 2024 14:12

WIN EURASIA, İMALAT SANAYİ İÇİN MİLYONLARCA DOLARLIK İŞ HACMİ YARATTI

İmalat sanayinin bölgedeki en büyük buluşması olan WIN EURASIA, milyonlarca dolarlık yeni iş ortaklıkları fırsatları yarattı. Bölgenin en büyük sanayi fuarı olan WIN EURASIA, "Endüstri Gelecekle Buluşuyor" mottosuyla bu yıl 30. kez düzenlendi. 19 ülkeden 750 katılımcı firmanın yer aldığı fuarı 41.554 satın alma yetkilisi ziyaret etti. Hannover Fairs Turkey tarafından organize edilen fuar, dünyanın dört bir yanından en güçlü tedarik ve satın alma profesyonellerini ağırladı. Dünyanın en önemli sanayi fuarı olan HANNOVER MESSE'nin bölgesel temsilcisi olan WIN EURASIA'da önemli bir ticaret ve teknoloji ağı oluşturuldu.

WIN EURASIA, imalat sanayi için milyonlarca dolarlık iş hacmi yarattı

Bölgenin en büyük uluslararası endüstri fuarı olan WIN EURASIA, 30. yılını 5-8 Haziran 2024 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde kutladı. 30 yıldır  Avrasya Bölgesi'nin önde gelen sanayi fuarı olarak, imalat sanayinin tüm bileşenlerini aynı çatı altında buluşturan WIN EURASIA, imalat sanayi ve teknoloji tedarikçilerine tüm gereksinimlerini karşılayabilecekleri ve geleceğin yeni nesil teknolojilerini ilk elden keşfedebilecekleri güçlü bir platform sunuyor.

WIN EURASIA'da geleceğin fabrikası tanıtıldı

5G Arena’da ziyaretçiler, Türkiye’de öncü bir girişim olan, 30 farklı 5G kullanım senaryosunun entegre bir şekilde ilk kez çalıştığı bir demo fabrikayı görme fırsatı buldu. Bu olağanüstü gösterim, fuarın teknoloji çözüm ortağı Türk Telekom ve Nokia iş birliği ile 42 markanın katkılarıyla gerçekleştirildi.

Fuar 'Hidrojen Özel Alanı' ile endüstriyel dönüşüme öncülük etti

Ağır sanayi gibi hidrojen enerjisinin yoğun olarak kullanıldığı sektörler için hidrojen enerjisinin üretimi, depolanması, taşınması ve kullanımıyla ilgili teknolojiler Hidrojen Özel Alanı’nda sergilendi. Fuar, dünya genelinde son dönemde sıkça konuşulmaya başlanan Hidrojen enerjisine yönelik bu yıl oluşturulan Hidrojen Özel Alanı’nda yeşil dönüşüme öncülük etti. Daha sürdürülebilir ve temiz bir enerji olan hidrojen enerjisi, Türkiye’de olduğu gibi Avrupa’da da sanayinin gündeminde yer alıyor.

WIN EURASIA’da yeni nesil teknolojiler ve gelişmeler sahne aldı

55 bin metrekarelik fuar alanında, Endüstriyel Otomasyon, Fabrika Otomasyon Sistemleri, Endüstriyel Üretim Makineleri, Enerji, Elektrik, Elektronik Teknolojileri, Kaynak ve Robotik Kaynak Teknolojileri, Lojistik, Tedarik Zinciri Yönetimi, İç Lojistik Çözümleri gibi alanlarda uzmanlaşmış şirketler en yeni ürünlerini sergiledi.

WIN EURASIA özel alanlarında 5G, Metaverse, Hidrojen, Dijital Fabrikalar ve Comvac Kompresör & Vakum Teknolojileri gibi trend endüstriyel konular sergilenerek, ziyaretçilere sanayinin geleceğine dair bir bakış sunuldu.

İnovasyonlar ve teknoloji ile imalat sanayisine öncülük eden WIN EURASIA, uluslararası alanda tanınan konferans ve seminerlerinde sanayinin geleceğini şekillendiren yeni gelişmeleri ve güncel konuları gündeme taşıdı.

WIN EURASIA süresince, yaklaşık 40 panelde 125 panelist konferans programlarına katkıda bulundu. Uzman konuşmacılar, sanayinin çeşitli yönlerini aydınlatarak, yenilikleri ve kapsamlı çözümleri ele aldılar. 

Binlerce iş bağlantısı kuruldu

Fuar kapsamında, MAKFED ve MAİB'in desteği ve Hannover Fairs Turkey'in küresel ağı ile Arnavutluk, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bulgaristan, Cezayir, Fas, Irak, İran, İtalya, Kazakistan, Kongo, Kosova, Mısır, Polonya, Romanya, Sırbistan, Suudi Arabistan ve Tunus olmak üzere 18 ülkeden 200 nitelikli satın almacı, katılımcı firmalarla B2B görüşmeler gerçekleştirdi. Bu yıl ikili görüşmelerin sayısı 600’e ulaşırken, eşleştirme programı sayesinde binlerce iş bağlantısı kuruldu.

WIN EURASIA önümüzdeki yıl 28-31 Mayıs 2025'te gerçekleştirilecek

Üreticilerin ve sanayi profesyonellerinin yoğun katılımıyla sona eren WIN EURASIA 2024’ün ardından, imalat sanayisinin bölgedeki en büyük buluşması seneye 28-31 Mayıs 2025 tarihlerinde yine İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR