Dolar $
33.09
%0.27 0.09
Euro €
36.06
%0.16 0.05
Sterlin £
42.9
%0.14 0.06
Çeyrek Altın
4240.87
%0.97 40.28
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | DÜNYA Pazar 14 Temmuz 2024 08:00

TRUMP SUİKAST GİRİŞİMİNDE YARALANDI, SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDU

Eski Başkan Donald Trump Cumartesi akşamı Butler, Pennsylvania'daki mitingi sırasında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralandı. Gizli Servis, silahlı bir saldırganın ve en az bir izleyicinin öldüğünü ve diğer iki katılımcının da ağır yaralandığını söyledi.

Trump suikast girişiminde yaralandı, saldırgan öldürüldu

CNN'nin bildirdiğine göre Trump sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada "sağ kulağımın üst kısmından" bir kurşunla vurulduğunu ve isabet aldığını söyledi. Gizli Servis, yüzü kanlar içinde sahneden indirilen eski başkanın güvende olduğunu açıkladı. Bir sözcü Trump'ın "iğrenç eylem" sonrasında "iyi" olduğunu söyledi.

Gizli Servis, saldırganın ajanlar tarafından öldürülmeden önce mitingin dışındaki "yüksek bir konumdan" birden fazla el ateş ettiğini söyledi. Kolluk kuvvetleri kaynakları CNN'e saldırganın miting alanının hemen dışındaki bir binanın çatısında olduğunu söyledi. Kolluk kuvvetleri yetkililerine göre silahlı saldırı bir suikast girişimi olarak soruşturuluyor.

Görgü tanıkları "kanlı" ve kaotik bir sahne tarif ettiler. Bir miting katılımcısı "Bu tam bir çılgınlık" dedi.

Başkan Joe Biden silahlı saldırının ardından Trump ile konuştu. Biden Cumartesi gecesi yaptığı açıklamalarda şiddeti kınadı ve daha önce yaptığı bir açıklamada Trump'ın güvende olmasından dolayı "minnettar" olduğunu söyledi. Hafta sonu için Delaware'de kalmayı planlayan Biden, kolluk kuvvetlerinden brifing almaya devam edebilmek için Beyaz Saray 'a planlanandan daha erken dönüyor.

 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR