Dolar $
32.89
%0.14 0.04
Euro €
35.22
%-0.08 -0.03
Sterlin £
41.69
%-0.11 -0.04
Çeyrek Altın
3998.51
%-0.09 -3.68
SON DAKİKA
AA | Turizm Cuma 21 Haziran 2024 09:07

ÖZBEKİSTAN'DA 4 MEVSİM TURİZMİNİN GELİŞTİRİLMESİ HEDEFLENİYOR

Zengin kültürel ve tarihi mirası, eşsiz mimarisi ve sanatıyla turistlerin gözde ülkelerinden Özbekistan, destinasyonlarını çeşitlendirerek "4 mevsim turizmini" geliştirmeyi hedefliyor.

Özbekistan'da 4 mevsim turizminin geliştirilmesi hedefleniyor

Özbekistan, "Doğu’nun Roması" şeklinde nitelendirilen ve tarihte birçok Türk devletine başkentlik yapan Semerkant, yetiştirdiği bilim insanları, İslam alimleri ve ulemalarıyla "Kubbet-ül İslam" olarak değerlendirilen Buhara, tarihi mekanlarıyla adeta açık hava müzesi niteliğindeki Hive, Timurlu Devletinin kurucusu Emir Timur’un doğduğu Şehrizebz ve diğer tarihi şehirleriyle kültür turizminin Orta Asya'daki en önde gelen ülkelerinden.

Ülkede doğa, dağ, yürüyüş, gastronomi ve ekoturizmin de geliştirilmesi amaçlanıyor.

Özbekistan hükümetince, farklı bölgelerde çeşitli turizm destinasyonlarının geliştirilmesi amacıyla çalışmalar sürerken turizm altyapısının geliştirilmesi ve yabancı turistlere vize kolaylıklarının sağlanmasına yönelik de önemli adımlar atılıyor.

Bu çerçevede her sene Namangan şehrinde çiçek, Buhara'da ipek ve baharat, Hive'de dans ve halk oyunları, Parkent'te de üzüm ve şarap festivalleri düzenleniyor.

Son yıllarda 90'dan fazla ülke vatandaşı için vize uygulaması iptal edildi, birçok ülkeye de kolaylaştırılmış vize rejimi uygulanıyor.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR