Dolar $
33.08
%0.02 0
Euro €
35.81
%0.05 0.01
Sterlin £
42.54
%-0.1 -0.04
Çeyrek Altın
4143.67
%0.28 11.6
SON DAKİKA
AA | Tarım ve hayvancılık Salı 30 Temmuz 2024 07:59

MALATYA'DA KURU KAYISI LİSANSLI DEPOLARI ALIMI SÜRDÜRÜYOR

Dünya kuru kayısı üretiminin önemli bir kısmının yapıldığı Malatya'daki iki lisanslı depoya 16 günde 1400 ton kuru kayısının teslim edildiği bildirildi.

Malatya'da kuru kayısı lisanslı depoları alımı sürdürüyor

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında, Fırat Kalkınma Ajansı, Malatya Ticaret Borsası ve Lisanslı Depo AŞ tarafından inşa edilen Türkiye'nin ilk lisanslı kuru kayısı deposunda gazetecilere yaptığı açıklamada, kayısı hasadının tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

Bir taraftan ihracat devam ederken bir yandan da üreticilerin ürünlerini kuruttuğunu anlatan Özcan, saklama koşulları zayıf olan özellikle de devlet desteklerinden faydalanmak isteyen üreticilerin ürünlerini depolarına bıraktığını ifade etti.

Özcan, lisanslı depolarla ilgili son günlerde ciddi bir bilgi kirliliği olduğunu, bilgisi, belgesi olmadan, ziyaret etmeden, görmeden anlamsız açıklamalar yapıldığını aktararak, bunun kente ve kayısıya zarar verdiğini kaydetti.

Malatya'da üreticinin kuru kayısısını lisanslı depoya bırakmaya devam ettiğini anlatan Özcan, şöyle devam etti:

"16 gündür burada arkadaşlarımız hasadını bitirmiş ve ürününü kurutan üreticimizin ürününü lisanslı depolara almakla meşgul. Her gün ortalama 30-35 ton civarında ürün kabul ediyoruz. Şu ana kadar da bu depomuzdaki ürün miktarı 536 ton ama kamuoyuna yapılan açıklama sanki bu depolar ne işe yarıyor? Ne yapıyor? Halen kapalı gibi.... Mutlaka sorunlar, problemler vardır ama bunları konuşarak, istişare ederek hallederiz. Ticaret Borsası yönetimi olarak göreve geldiğimiz günden bugüne 6 yıldır üreticiyi korumak için canla başla çalışıyoruz."

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR