Dolar $
33.09
%0.27 0.09
Euro €
36.11
%0.27 0.09
Sterlin £
42.9
%0.12 0.05
Çeyrek Altın
4239.2
%0.93 38.62
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | DÜNYA Pazartesi 15 Temmuz 2024 16:00

KREMLİN UKRAYNA'NIN PUTİN'E SUİKAST TEHDİTLERİNE YANIT VERDİ

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Rusya'nın Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yönelik suikast tehditleri de dahil olmak üzere "Kiev rejiminden" gelen tehlikelerin farkında olduğunu söyledi.

Kremlin Ukrayna'nın Putin'e suikast tehditlerine yanıt verdi

Sözcü, Kiev Ana İstihbarat Teşkilatı (GUR) Başkanı Kirill Budanov'un kısa süre önce verdiği bir röportajda dile getirdiği Rus lidere yönelik suikast tehditleriyle ilgili yorumu soruldu. Peskov Moskova'nın tehditlerden haberdar olduğunu ve buna göre önlemler aldığını söyledi.

Peskov, Cumartesi günü Rus medya kuruluşu Life'a verdiği demeçte.''Kiev rejiminden gelen tüm tehditler ortada. Bu nedenle cumhurbaşkanının güvenliği uygun seviyede sağlanıyor" dedi.

Moskova'nın terörist ve aşırılık yanlısı listesinde yer alan Budanov, günün erken saatlerinde Ukrayna haber kuruluşu NV'ye verdiği bir röportajda Kiev'in Putin'i öldürme çabalarını ifşa etti. Sovyet KGB'sinin halefi olan servisin Rusya Devlet Başkanına suikast düzenlemek için birçok girişimde bulunduğunu iddia eden Budanov, daha fazla bilgi vermedi.

Budanov,"Putin'e suikast girişimleri gerçekleşti, ancak gördüğünüz gibi şimdiye kadar başarısız oldular" iddiasında bulundu.

Rusya ve Ukrayna arasındaki çatışmanın ortasında, birçok Batılı medya kuruluşu Kiev'e atfedilen Putin'in hayatına yönelik girişimler bildirdi.

İngiliz tabloid gazetesi The Sun Eylül 2022'de, Rusya Devlet Başkanı'nın konvoyunun yakınında bir patlama olduğunu bildirirken, 2023'ün başlarında bazı Alman medya kuruluşları Devlet Başkanı'nın bir drone tarafından başarısız bir saldırıya uğradığını iddia etti.

O dönemde Kremlin bu tür haberleri boş sansasyonel haberler olarak nitelendirerek reddetti.

 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR