Dolar $
32.86
%0.1 0.03
Euro €
35.76
%0.43 0.15
Sterlin £
42.56
%0.3 0.12
Çeyrek Altın
4151.82
%0.11 4.37
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | DÜNYA Çarşamba 24 Temmuz 2024 08:00

KAMALA HARRİS'İN İLK KAMPANYA KONUŞMASI: SEÇİM ÖZGÜRLÜK İLE KAOS ARASINDA

Kamala Harris dün akşam Wisconsin eyaletinin Milwaukee kentinde seçim kampanyası için ilk kez sahneye çıktığında "Seçim özgürlük ile kaos arasında" diye konuştu.

Kamala Harris'in ilk kampanya konuşması: Seçim özgürlük ile kaos arasında

Milwaukee'de bir spor salonunda toplanan Demokrat seçmenler, Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in muhtemel bir başkan adayı olarak yaptığı ilk konuşmayı izlemek üzere hazır bulundular.

Kamala Harris yaklaşık 15 dakikalık konuşması sırasında, “Herkesin sadece geçinme değil, ilerleme fırsatına sahip olduğu bir geleceğe inanıyoruz” dedi.

Sözleri “Kamala, Kamala, Kamala” sloganıyla kesilen Harris sonunda, Wisconsin'e geri döndüğü için mutlu olduğunu söylemeden önce kalabalığın sakinleşmesi için el hareketi yapmak zorunda kaldı. ''Beyaz Saray'a giden yol Wisconsin'den geçiyor. Size güveniyoruz.'' dedi.

Joe Biden ile birlikte çalışmış ve başkan adaylığı için onun desteğini almış olmayı “büyük bir onur” olarak nitelendiren Harris, ardından rakibi Donald Trump'ı savcılık yaptığı dönemde karşılaştığı suçlularla kıyaslayarak eleştirdi.  “Onunla notlarımı karşılaştırmaktan çok mutlu olurum” dedi.

Konuşmasının ilk bölümünü Trump'a ayıran  Harris daha sonra temel  politikalara girdi. Kendisinin ve Demokratların güçlü bir orta sınıf istediğini, çünkü “güçlü bir orta sınıfın güçlü bir Amerika” olduğunu söyledi. Kamala  Harris ''Hiçbir çocuğun yoksulluk içinde büyümek zorunda kalmayacağı bir geleceğe inanıyoruz. Her işçinin bir sendikaya üye olabileceği ve herkesin sağlık hizmeti, çocuk bakımı ve ücretli ebeveyn izni alabileceği bir geleceğe inanıyoruz.'' diye konuştu.

Kürtaj örneğini vererek Trump'ın  ABD'de zamanı geri almak istediğini belirtti: "Üreme özgürlüğüne inanan bizler, Trump'ın aşırı kürtaj yasağını durduracağız. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı olarak bu yasağı imzalayacağım."

Kamala Harris'in konuşması seçmenlerin bu sonbaharda yapılacak seçimlerin ardından hangi ülkede yaşamak istediklerine ilişkin retorik bir soruyla sona erdi: ''Özgürlük, merhamet ve hukukun üstünlüğünün olduğu bir ülkede mi? Yoksa kaos, korku ve nefret ülkesi mi?''

 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR