Dolar $
33.09
%0.28 0.09
Euro €
36
%-0 -0
Sterlin £
42.91
%0.14 0.06
Çeyrek Altın
4256.59
%1.34 55.8
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Yerel Yönetimler Pazar 14 Temmuz 2024 22:00

İMAMOĞLU: HEDEFİMİZ HER YIL 10 BİNLERCE ÇOCUĞUMUZU HAYATA YETİŞTİRMEK

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yuvamız İstanbul Kreş Çocukları Mezuniyet Töreni'ne katıldı.

İmamoğlu: Hedefimiz her yıl 10 binlerce çocuğumuzu hayata yetiştirmek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin eğitimde fırsat eşitliği ilkesiyle hayata geçirdiği, örnek sosyal projesi Yuvamız İstanbul, 2023-2024 eğitim döneminin mezunlarını verdi.

Okul öncesi eğitimlerini tamamlayan çocuklar için Yenikapı Etkinlik Alanı’nda şenlikli, müzikli; dans ve jonglör gösterili, atölyelerin de yapıldığı mezuniyet töreni düzenlendi.

Etkinlikte çocuklarla bir araya gelen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, mezuniyetlerin klasikleşen seremonisi yaparak çocuklarla şapka fırlattı.

 “Kreşlerimizde 10 binin üzerinde çocuğumuz var”

İmamoğlu, kreşlerin çok asil bir kuruma doğru olgunlaşma yolunda emin adımlarla yürüdüğünü dile getirerek, “Kreşlerimizde 150 kreş dediğimiz hedefimize çok az kaldı ve şu anda artık 10 binin üzerine çıkan, üstüne çıkan öğrencilerimiz var. İnşallah hedefimiz 20 binlere doğru çıkan öğrenciyi her yıl geleceğe hazırlayarak onları anaokuluna ve ilkokuluna yollamak.” dedi.

“Hedefimiz her yıl 10 binlerce çocuğumuzu hayata yetiştirmek”

Amaç ve hedeflerinin özellikle dünyanın bütün çocuklarıyla eşitleme adına İstanbul’un da kreş hizmetinden uzak kalan semtlerine en yüksek sayıda kreş açarak her yıl 10 binlerce çocuğu hayata yetiştirmek olduğunu söyleyen İmamoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Kreşlerimiz de sadece iyi bir eğitim altyapısı vermiyoruz. Aynı zamanda sizlerle orada sürekli iletişim kurarak, yol arkadaşlarımızın hazırladığı programlarla annelere babalara çocuk anne baba ilişkisi ve sürece dair farklı buluşmalarla, farklı eğitimlerle sizleri de destekliyoruz.”

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR