Dolar $
32.95
%-0.01 -0
Euro €
35.9
%-0.21 -0.07
Sterlin £
42.46
%-0.28 -0.12
Çeyrek Altın
4144.88
%0.99 39.96
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNCEL Cumartesi 27 Temmuz 2024 14:00

FSB: DAĞISTAN'DA HRİSTİYAN KİLİSESİNE SALDIRI ENGELLENDİ

Moskova, 27 Temmuz (Hibya) - Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), kolluk kuvvetlerin ülkenin güney kesiminde bir dizi potansiyel terör saldırısını engellediğini ve çok sayıda şüpheliyi gözaltına aldığını duyurdu.

FSB: Dağıstan'da Hristiyan kilisesine saldırı engellendi

FSB'den Cumartesi günü yapılan açıklamada, teşkilatın ve İçişleri Bakanlığı'nın Dağıstan'ın Kaspiysk kentinde, açıklanmayan bir terör örgütüyle bağlantılı olduğu iddia edilen üç yerel sakini yakaladığı kaydedildi.

Yetkililer, şüphelilerin “yerel kolluk kuvvetleri çalışanlarının yanı sıra bir Ortodoks kilisesine karşı sabotaj ve terör eylemleri gerçekleştirmeyi” amaçladıklarını da sözlerine ekledi.

Operasyon sonucunda ajanlar şüphelilerin evlerinde ev yapımı bir patlayıcı cihaz, bu tür cihazları üretmek için bileşenler, bıçaklı silahlar ve terörist bayrakları buldu. Diğer eşyalar arasında şehir ve orman çatışması, ateş etme ve patlayıcı, yangın çıkarıcı cihaz ve el bombası montajı ile ilgili kılavuzlar da vardı.

FSB, gözaltına alınanların suçlarını itiraf ettiklerini de ekledi. Teşkilat ayrıca şüphelilerin tutuklanıp sorgulanmak üzere getirilişlerini gösteren bir video da yayınladı. Gözaltına alınanlardan biri ajanlara grubun patlayıcıyı bir kiliseyi havaya uçurmak için kullanmayı planladığını söylerken, bir diğeri de sokakta devriye gezen polislere bıçakla saldırmayı planladıklarını açıkladı.

Bu ayın başlarında FSB, yine ülkenin güney kesiminde yer alan Adigey Cumhuriyeti'nde bir Ortodoks kilisesine saldırmayı amaçlayan başka bir planı çözdüğünü iddia etmişti. Teşkilat, daha sonra İslam Devleti (İD, eski adıyla IŞİD) terör örgütü tarafından oluşturulan propaganda materyallerini izlediğini itiraf eden Orta Asya cumhuriyetinden bir göçmeni tutukladı.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR