Dolar $
32.88
%-0.2 -0.06
Euro €
35.16
%-0.43 -0.15
Sterlin £
41.71
%-0.36 -0.15
Çeyrek Altın
4009.11
%-0.41 -16.39
SON DAKİKA
Mazlum AYDIN | Bankacılık Perşembe 20 Haziran 2024 10:01

ESAS VE TACİRLER PORTFÖY'DEN TÜRKİYE'NİN İLK TEMATİK ÖZEL SERMAYE FONU

Esas ve Tacirler Portföy, hedef büyüklüğü 100 milyon dolar olan Türkiye'nin ilk tematik özel sermaye fonunu kurdu. Bu fonla ağırlıklı olarak Türkiye'de kimya ve üretim sektörlerinde faaliyet gösteren ve büyüme potansiyeline sahip şirketlere yatırım yapılması hedefleniyor.

Esas ve Tacirler Portföy'den Türkiye'nin ilk tematik özel sermaye fonu

Çağatay Özdoğru: “100 milyon dolarlık bir kaynağı Türkiye ekonomisinin hizmetine sunuyoruz”

Konuyla ilgili açıklama yapan Esas CEO’su Çağatay Özdoğru, Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınması ve global ekonomi arenasında ön sıralarda yer alması için üretim sektörünün son derece önemli olduğunu belirterek; “Bu doğrultuda Türkiye’de bir ilk olan bu tematik özel sermaye fonunu hayata geçirmekten büyük gurur duyuyoruz. Bu fon aracılığıyla yatırım yaptığımız şirketlerin finansal ve stratejik olarak gelişmelerine katkı sağlamanın yanında, 100 milyon dolarlık bir kaynağı da Türkiye ekonomisine sunmuş olacağız” şeklinde konuştu.

Atilla Tacir: “Türkiye ekonomisine katkı sağlamak amacıyla, heyecan verici bir işe başlıyoruz”

Tacirler Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Tacir ise şunları söyledi: “Kurduğumuz bu fonla Esas’ın özel sermaye alanındaki engin tecrübesi ve Tacirler Grubu’nun kimya ve finans sektöründeki bilgi birikimini birleştirerek, Türkiye ekonomisine katkı vermeyi amaçlıyoruz.” 


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR