Dolar $
33.03
%0.1 0.03
Euro €
36
%-0.09 -0.03
Sterlin £
42.84
%-0.08 -0.03
Çeyrek Altın
4213.49
%0.32 13.23
SON DAKİKA
AA | Otomotiv Pazartesi 15 Temmuz 2024 10:19

BMW'NİN MACARİSTAN FABRİKASININ İNŞASI TOGG REFERANSIYLA TÜRK FİRMASINA EMANET

Türkiye'nin yerli ve milli otomobili Togg'un Bursa'daki fabrikasını inşa eden Türk firması, bu projenin referansıyla dünya devi BMW'nin Macaristan'da kuracağı fabrikanın yapımında görev üstlendi.

BMW'nin Macaristan fabrikasının inşası Togg referansıyla Türk firmasına emanet

Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Başar Arıoğlu, AA muhabirine, Bursa'daki Togg fabrikasının yapımından Macaristan'da fabrika inşasına uzanan süreci anlattı.

Firma olarak Togg'un üretiminin yapılacağı fabrika için açılan ihaleyi güçlü bir teklifle kazandıklarını belirten Arıoğlu, yoğun çalışmayla Gemlik'teki fabrikanın üretime başladığını hatırlattı.

Arıoğlu, buradaki çalışmanın kendileri için önemli bir referans olduğuna dikkati çekerek, bu sayede dünyanın önde gelen otomobil üreticilerinden BMW'nin Macaristan'da kuracağı fabrikanın yapım ihalesine katıldıklarını söyledi.

Bunun için Temmuz 2022'de BMW yetkililerini, Togg fabrikasını gezmeye davet ettiklerini ifade eden Arıoğlu, şöyle konuştu:

"Togg fabrikası şantiyesini gören BMW yetkilileri, Yapı Merkezinin kalite ve hız anlamında hedeflerini rahatlıkla karşılayacağını görerek, Avrupalı firmaların çoğunlukta olduğu birçok grubun katıldığı 'BMW Debrecen Elektrikli Otomobil Fabrikası Projesi'nin müteahhidi olarak bizi tercih etti. Böylece Türkiye'mizin gururu Togg'un referansıyla ihalesini kazandığımız BMW'nin Macaristan'daki fabrikasının yapımını bu yıl sonuna kadar tamamlamayı, 2025'te de üretime başlatmayı hedefliyoruz."

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR