Dolar $
32.49
%0.23 0.07
Euro €
34.69
%0.3 0.1
Sterlin £
40.57
%0.17 0.06
Çeyrek Altın
3906.72
%0.78 29.73
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNCEL Perşembe 18 Nisan 2024 18:01

BAKAN URALOĞLU: ZENGEZUR KORİDORU'NA BAĞLANAN DÜNYAYA BAĞLANMIŞ OLACAK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Dünya Bankası tarafından düzenlenen"Orta Koridorun Ticaret ve Lojistik Potansiyelini Keşfetmek Etkinliği"ne katıldı.

Bakan Uraloğlu: Zengezur Koridoru'na bağlanan dünyaya bağlanmış olacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Dünya Bankası’nın “Orta Koridorun Ticaret ve Lojistik Potansiyelini Keşfetmek Etkinliği”ne video konferans yolu ile katıldı.

Bakan Uraloğlu, “Ulaştırma ve lojistik alanında devletlerarası sisteme yeni bir soluk getirecek Orta Koridor'un daha da gelişmesi için iş birliğimize devam edeceğiz” dedi.

“Türkiye'den Bakü'ye kadar kesintisiz bir demir yolu ve kara yolu ağı, Zengezur Koridoru..bu koridora bağlanan dünyaya bağlanmış olacak” diyen Bakan Uraloğlu, “Kalkınma Yolu ise hem otoyol hem de demir yolu olarak planlanan büyük bir proje... Basra Körfezi’nden gelen tüm deniz yükleri demir yolu taşımacılığı aracılığıyla kesintisiz şekilde Avrupa limanlarına ulaşacak” ifadelerini kullandı.

Bakan Uraloğlu açıklamasında, bölge ülkeleri için ticari ve ekonomik potansiyele sahip olan Orta Koridorunun Asya ve Avrupa arasında stratejik bir bağlantı sağlamakla kalmayıp bu ülkelerin gelişimine de büyük katkı sunacağını vurgulayarak, şunları söyledi:

“2053 vizyonumuz kapsamında; Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Asya ve Avrupa kıtaları arasında, Marmaray’dan sonra, ikinci demir yolu bağlantısını tesis ediyoruz. Ayrıca bölgeler arasında kesintisiz ticarete daha geniş kapasite ve hızla katkıda bulunacak Halkalı - Kapıkule Yüksek Hızlı Demiryolu Projesi vesilesiyle İstanbul ile Türkiye - Bulgaristan sınırı arasında yüksek hızlı tren işletmeciliğine başlayacağız.”

ABONE OL