Dolar $
32.87
%0.06 0.02
Euro €
35.2
%-0.17 -0.06
Sterlin £
41.56
%-0.24 -0.1
Çeyrek Altın
4013.92
%0.29 11.54
SON DAKİKA
Mustafa YAŞAR | SPOR Çarşamba 26 Haziran 2024 18:58

ADİDAS, KÜRESEL FUTBOL İKONLARINI BİR ARAYA GETİRİYOR

Güney Amerika'nın önde gelen futbol organizasyonu ve EURO 2024™'ün gelecek ay başlayacak olmasıyla birlikte futbol yazına doğru heyecan artıyor. adidas'ın 'You Got This' söylemi, uluslararası futbolun her oyuncunun oyununa ek bir baskı getirebileceğine ışık tutuyor. Araştırmalar sonucunda, oyuncuların milli takımları için oynarken kulüplerine kıyasla penaltı atma olasılıklarının üç kat daha düşük olduğunu gösteriyor2.

adidas, küresel futbol ikonlarını bir araya getiriyor

adidas, bu yaz ülkelerinin formasını giyecek olan spor yıldızlarını ve gelecek nesil öncülerini içeren yeni bir marka filmi sunuyor. Gianluigi Donnarumma, Giovanni Reyna, Ousmane Dembélé ve Pedri gibi isimlere odaklanan film, gelecek nesil sporcuları baskıyı yenmeye ve futbolun güzelliklerine olan tutkularını beslemeye teşvik etmeyi amaçlıyor. İngiltere efsanesi David Beckham tarafından anlatılan film, savunma şampiyonu olarak yarışan veya turnuva sahaya yeni çıkış yapan oyunculara, bu yılın en büyük futbol turnuvalarında sahaya çıkarken baskıyı yeniden şekillendirmelerini ve "You Got This" mesajına odaklanmaları gerektiğini hatırlatıyor.

Hızlı tempolu sahnelerin eşliğinde ve Queen ft. David Bowie'nin ikonik şarkısı "Under Pressure"ın melodisiyle, futbolun en büyük isimlerinden biri olan Lionel Messi tarihe adını yazıyor.  Almanya'nın harika çocuğu Florian Wirtz, üst köşeye akrobatik bir şut atarken, ABD'nin Gio Reyna'sı ustalıkla bir "rainbow flick" yaparak ardından voleyle gol atıyor.  Pedri, maç öncesi özgüvenle İspanyol taraftarları arasında yürürken ve Fransa'nın Ousmane Dembele’si, rakip takımın içinden kayarak her iki ayağını da kullanma yeteneğini sergiliyor. Global ikonlar, gürültüyü ve baskıyı yönlendirerek elde edilebilecek başarıları gösteriyor ve teme düzeydeki sporcuları da aynısını yapmaya teşvik ediyor.

 

Filmin sonunda, Dembele ve Santi Jimenez UEFA Şampiyonlar Ligi Finali'nde sahada görülecek ve ardından futbol yazını aydınlatacak yeni adidas F50 futbol ayakkabılarını tanıtıyor. Son sahnede ise Jude Bellingham'ın, Birmingham'daki kendi sahasında yerel sporcularla birlikte arka bahçede oynadığı görülüyor. Bu, dünya genelindeki sporculara oyun için olan sevgilerinin nerede başladığını hatırlatıyor ve "You Got This" düşüncesiyle desteklendiğinde hayallerin nasıl gerçeğe dönüşebileceğini gösteriyor. Real Madrid'in süperstarı, önümüzdeki aylarda piyasaya sürülecek olan "JB Originals" serisinden, milli renklerde ve kişisel detaylarla süslenmiş, premium bir yüksek yakalı takım üstü giyiyor.

adidas ve önde gelen spor nörobilimcileri olan neuro11'in yaptığı son araştırma, baskının elit ve temel düzeydeki sporcuların performansı üzerindeki etkisini ortaya çıkardı. Neuro11'in kurucu ortaklarından Dr. Niklas Häusler şunları söyledi: "Baskı, tüm sporcular tarafından evrensel olarak hissediliyor. Araştırmalar uluslararası düzeyde yarışırken bu hissin daha da arttığını öne sürüyor. Oyuncuların ulusal düzeyde takımları için oynarken kulüplerine kıyasla penaltı atma olasılıklarının üç kat daha düşük olduğunu gösteriyor. 2 adidas, sporcularının belirli bir seçkisiyle yaptığımız son testler, oyuncunun doğru yönetim tekniklerine sahip olduğunda, yüksek riskli anlarda baskıyı %40'a kadar daha etkili bir şekilde yönlendirebildiklerini ortaya koydu. 3 Belirledikleri rutinleri uygulamak için odaklanarak, bu yaz en büyük hedeflerini gerçekleştirebilirler."

adidas Küresel Marka İletişimi Başkan Yardımcısı Florian Alt marka kampanyasının yeni bölümü hakkında konuşurken şunları söyledi: "Futbol yazının eşi benzeri görülmemiş büyüklükte olacağı bu dönemde, oyuncularımızı kutlamak ve desteklemek istiyoruz; çünkü onlar, gelecek nesil sporcularına ilham vermeye devam ediyorlar. Bu kampanya, herhangi bir seviyede baskının hissedilebileceğini hatırlatmayı amaçlıyor. Amacımız, spor alanındaki olumsuz baskıyı azaltmaya devam etmek ve elit ve temel düzeydeki oyuncuların, oyunu alevlendiren noktayı yeniden keşfetmelerini teşvik etmektir. 'You Got This' mesajımızın, sporun her seviyesindeki sporcuları baskıyı aşmaya ve spor alanındaki kişisel olanaklarını gerçekleştirmeye davet ettiğini umuyoruz."


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR