Dolar $
33.06
%-0.07 -0.02
Euro €
35.98
%-0.46 -0.16
Sterlin £
42.69
%-0.62 -0.26
Çeyrek Altın
4189.83
%-1.71 -71.88
SON DAKİKA
AA | Tarım ve hayvancılık Cuma 19 Temmuz 2024 15:24

AB TESCİLLİ BURSA ŞEFTALİSİ AVRUPA SOFRALARINDA DAHA FAZLA YER ALACAK

Lezzeti ve aromasıyla ünlü Bursa şeftalisinin, Avrupa Birliği (AB) nezdinde coğrafi işaret olarak tescil edilmesinin ardından üreticiye ve ihracata daha fazla katkı sağlayacağı öngörülüyor.

AB tescilli Bursa şeftalisi Avrupa sofralarında daha fazla yer alacak

Türkiye'nin AB nezdinde tescillenen 24'üncü coğrafi işaret tescilli ürünü olan Bursa şeftalisi, lezzeti ve aromasının yanı sıra kalitesi ve uzun raf ömrüyle ön plana çıkıyor.

Bursa Ovası'nda yetiştirilen ve Avrupa başta olmak üzere birçok ülkeye ihraç edilen şeftali, bu yıl hem rekoltesiyle hem de hasat zamanında alınan AB tesciliyle üreticisinin yüzünü güldürdü.

"Avrupa ülkelerine artık daha fazla şeftali gidecek"

Bursa Bölgesi Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatif Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Özkan, AA muhabirine, şeftalinin tescillenmesini sevinçle karşıladıklarını söyledi.

Bursa şeftalisinin Türkiye'de 2018 yılında coğrafi işaret olarak tescil edildiğini belirten Özkan, şöyle konuştu:

"Türk Patent ve Marka Kurumu aracılığıyla AB'ye coğrafi işaret başvurusunda bulunduk. İnceleme süreci tamamlanan Bursa şeftalisinin tescili, 15 Temmuz'da AB Resmi Gazetesi'nde yayımlandı. AB tescili almasıyla dünya çapında markalaşmayı hedefliyoruz. Bursa şeftalisi, iri, renginin koyu kırmızı, içinin dolu ve şeker oranının yüksek olması gibi özellikleriyle ön plana çıkıyor."

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR